
تحصیل در آلمان
امروزه آلمان از جمله کشور هایی است که سالانه بیشترین تعداد دانشجویان را از سراسر دنیا را برای تحصیل به خود جذب میکند . المان کشوری ایده آل برای تحصیل است ، تاریخ شگفت انگیز و پیچیده این کشور سطح فرهنگی بالای آن ، مردم طرفدار لذت و خوشحالی و هر چه که یک دانشجو از کشوری که برای تحصیل انتخاب میکند از آن انتظار دارد را آلمان یکجا در بر دارد. از سوی دیگر دانشگاه های آلمان از رنکینگ های بالای جهانی برخوردارند، بر نامه های خلاقانه و بین المللی ، نظم و اصول کاری و آموزشی مناسب و.. همه و همه دست در دست هم دادند تا آلمان تبدیل به مقصد نهایی هر دانشجو باشد.
دانشگاه های آلمان روش های منحصر به فردی برای تدریس دارند و همواره دارای رنکینگ بالایی در زمینه تحقیقات علمی در میان بهترین دانشگاه های دنیا را دارند . دانشجو بدون نیاز به پرداخت کردن هزینه گزاف برای تحصیل امکان دریافت معتبرترین مدرک های دانشگاهی را دارد و بلافاصله بعد از فارغ التحصیلی به عنوان کارشناس در رشته خود در همه کشور های جهان به رسمیت شناخته میشود و امکان ورود به بازار کار برایش بسیار آسان است.همچنین دانشجو به جز بهره بردن از برنامه های علمی فوق العاده ، طیف گسترده ای از آموزشهای کاربردی را نیز پیش رو دارد. بسیاری از رشته ها مثل رشته های فنی و مهندسی علاوه بر آموزش تئوری آموزش هایی به صورت تمرین عملی نیز در مباحث خود دارند. درکشور آلمان شما قادر خواهید بود بطور غیرمحدود توانایی ها و پتانسیل های علمی –کاربردی خود را گسترش دهید.
کشف محیط طبیعی و تنوع زیست محیطی کشور آلمان نیز یک مزیت است .دانشجویان در هرفرصتی که فراغتی کوتاه از درس می یابند راههای فراوانی برای تفریح و لذت بردن از طبیعت برایشان وجود دارد مانند قدم زدن در ساحل ها ، شنا کردن در دریاچه های آلمان ، بازدید از قلعه ها و مکان های تاریخی فراوان این کشور و … . کشور آلمان سومین کشور پرطرفدار جهان در بین دانشجویان خارجی است. بیش از ۱۲ درصد دانشجویان دانشگاههای آلمان را دانشجویان خارجی مانند شما تشکیل می دهند. همه کشورها چنین سیاست بازی در مقابل دانشجویان خارجی ندارند! نکته قابل توجه دیگر اینکه علیرغم وجود ملیت ها و فرهنگ های مختلف در این کشور، به دلیل اقتصاد و سیاست پایدار، آلمان همواره جزء امن ترین کشورها و ایده آل برای دانشجویان خارجی بوده است.
شما به عنوان یک دانشجوی خارجی که از خارج از اتحادیه اروپا موفق به دریافت ویزای دانشجویی در کشور آلمان شده اید ، می توانید در طول دوران تحصیل در سراسر اتحادیه اروپا بدون نیاز به دریافت ویزای دیگر کشورها سفر کنید و این فرصت فوق العاده ای برای لذت بردن از زندگی و سفر در قاره زیبای اروپاست. همچنین لازم است بدانید که آلمان، جزء معدود کشورهایی است که در دوران دانشجویی اجازه ۲۰ ساعت کار درهفته را به دانشجویان می دهد و بعد از پایان تحصیلات ویزایی به مدت ۱۸ ماه به عنوان ویزای جستجوی کار برای شما صادر خواهد کرد و شما برای تقاضای ویزای کار در خاک آلمان نیز می توانید اقدام کنید و مجبور به بازگشت به کشور خود نخواهید بود. کارآفرینان نقش بسیار مهمی را در جامعه آلمان ایفا می کنند. کشور آلمان به اشخاص خلاق و دارای ایده های نو احتیاج دارد. با توجه به نرخ بسیار پایین بیکاری در این کشورهر فارغ التحصیل امکان پیداکردن کار مناسب را در مدت کوتاهی خواهد یافت.
برای مطالعه تفاوت تحصیل به زبان انگلیسی و آلمانی در آلمان کلیک نمایید.
رشته ها و نظام آموزشی آلمان
هر کشور نظام آموزشی و انتخاب رشته منحصر به فرد خود را دارد آلمان نیز ازین قاعده مستثنی نیست . افرادی که قصد گرفتن پذیرش از در کشور آلمان را دارند باید منطبق با نظام انتخاب رشته در آمان اقدام نمایند و رشته خود را انتخاب کنند تا قادر به ورود به مقطع تحصیلی مورد نظر خود شوند.
آلمان به عنوان یکی از پیشرفته ترین کشورها در زمینه ای علمی و تحقیقاتی به شمار میرود. طوری که تا سال ۲۰۱۰ میلادی ۱۰۳ نفر از آلمانی ها موفق به اکتساب جایزه نوبل گردیدد. عمده این جوایز مربوط به رشته های پزشکی ، فیزیک و شمی بوده اند. کشور آلمان از جمله معدود کشورهاییست که در حال حاضر امکان تحصیل به صورت رایگان را به دانشجو می دهد. این عامل سبب شده است تا هر سال دانشجوهای زیادی به این کشور مهاجرت کند . به علاوه به علت صنعتی و پیشرفته بودن و به دنبال آن فراهم کردن موقعیت های شغلی بسیار ، مقصد تحصیل بسیاری از دانشجویان بین المللی شده است . سیستم انتخاب رشته در آلمان به این خاطر نیاز به توضیح دارد چرا که از جهاتی تقریبا با کشور های دیگر مقداری متفاوت میباشد.
نظام انتخاب رشته در آلمان
از مهم ترین خصوصیت مراکز آموزش عالی آلمان می توان به آزادی در انتخاب دانشگاه و رشته اشاره کرد. البته شرط مهم این است که فرد متقاضی پذیرش شرایط لازم برای دریافت پذیرش را برآورده کند. مسئولیت نظام آموزش و پرورش در کشور آلمان اصولا بر عهده ی ایالت ها قرار گرفته است و دولت فدرال نقش کمی ایفا می کند. در ابتدا مهدکودک به صورت اختیاری برای کودکان ۱ تا ۶ ساله می باشد و پس از آن از ۶ سالگی آموزش رسمی آنها آغاز می گردد. پس از طی یک دوره ی تحصیلی ۱۰ ساله به دو گروه تقسیم می شوند. گروهی وارد مدرسه های فنی می شوند تا دوره های کارآموزی را بگذرانند و جذب بازار کار شوند. گروه دوم با گرایش های گوناگون وارد دبیرستان می گردند و دانش آموزانی که امتحانات نهایی دوره ی متوسطه خود را با موفقیت گذراندند، موفق به دریافت گواهینامه ی Abitur می گردند. دریافت این گواهینامه مجوز ورود دانش آموز برای تحصیلات آکادمیک است. قابل ذکر است در برخی ایالت ها، به دلیل نداشتن این گواهینامه، متقاضی ورود به دانشگاه مجبور می گردد در آزمون سنجش توانایی که به صورت کتبی و شفاهی است شرکت نماید. به طور کلی سه نوع مرکز آموزش اکادمیک در آلمان وجود دارد.
- دانشگاه
- مراکز آموزش عالی حرفه ای ( کالج ها)
- مراکز آموزش هنر، فیلم و موسیقی
نظام انتخاب رشته در آلمان برای متقاضیان ورود به دانشگاه بر دو قسم است:
- نظام انتخاب رشته در آلمان جهت انتخاب رشته ی آزاد: در این حالت هر دانشجو که شرط ورود به دانشگاه و رشته مورد درخواست را داشته باشد پذیرفته می شود. این حالت معمولاً در رشته های فیزیک، ریاضی و مهندسی رخ می دهد. گاهی تعداد دانشجویانی که موفق می شوند از این طریق به دانشگاه وارد گردند به ۹۴ درصد هم می رسد.
- نظام انتخاب رشته در آلمان جهت انتخاب رشته ی محدود: این روش در مورد رشته های خاص همچون پزشکی، دندانپزشکی، دامپزشکی و داروسازی صدق می نماید، که فقط تعداد محدودی پذیرش می گردند. معیار ارزیابی اینکه چه دانش آموزی شرایط ورود به این رشته را دارد از دانشگاهی به دانشگاه دیگر متفاوت است و اصولاً شامل نمره ی پایانی (نمره ی امتحانات نهایی و نمرات دوره ی قبل از دانشگاه)، امتحان ورودی مخصوص، انگیزه نامه، توصیهنامه و مصاحبه است.
همانطور که می دانید برای ورود به دانشگاه های آلمان باید تحصیلات ۱۲ ساله شخص متقاضی کامل باشد. با توجه به اینکه در ایران نظام آموزشی تا دیپلم کامل ۱۱ سال و یک سال هم شامل پیش دانشگاهی می گردد، همچنان معیار لازم برای ورود به دانشگاه های آلمان فراهم نمی گردد. بنابراین فرد متقاضی باید بنابر رشته ای که قرار است در دانشگاه تحصیل نماید، یک دوره ی یک ساله را در کالج های آلمان طی نماید.
اخذ بورسیه تحصیلی آلمان و امکان ادامه تحصیل در این کشور هدف بسیاری از دانشجویان میباشد تا بتوانند لاوه بر تحصیل در یکی از بهترین کشور هاو برخوردار شدن از امکانات بینظیر مثل تحصیل رایگان یا هزینه بسیار پایین ، آینده کاری وفردی خود را تضمین کنند. اما تحصیل در آلمان شرایط ویژه ای برای هر مقطع تحصیلی دارد . اگر دانشجو قصد ادامه تحصیل در مقطع لیسانس را دارد باید از آزمون سراسری کنکور ایران مدرک قبولی داشته باشد و همینطور دارای مدرک زبان آلمانی در سطح B1 یا B2 را در دست داشته یاشد. برای مقطع فوق لیسانس امکان ادامه تحصیل در دانشگاه های انگلیسی زبان بیشتر وجود دارد. پس دانشجو باید مدرک زبان آیلتس حداقل ۶.۵ آکادمیک را در دست داشته باشد. تحصیل در مقطع دکتری در آلمان علاوه بر سطح زبان بالا و رزومه قوی نیاز به یک استاد راهنما )سوپر وایزر) از دانشگاه مورد نظر دارد که فرد متقاضی را تایید بنماید.
کالج های آلمان
دوره های مختلف در کالج های کشور آلمان عبارت اند از دوره ی فنی مهندسی (تی کورس)، تجربی(ام کورس)، انسانی (جی کورس)، اقتصاد و مدیریت (دابلیو کورس) و زبان (اس کورس). فرد متقاضی با شرکت در دوره های کالج علاوه بر آشنایی با مفاهیم درسی مورد نیاز برای تحصیل در رشته ی انتخابی خود در دانشگاه، مهارت کافی در زبان آلمانی کسب می نماید. نظام انتخاب رشته در آلمان و شرایط ورود به دوره های کالج عبارت هستند از:
- قبول شدن در امتحان ورودی
- طی کردن دورهی کالج
- قبول شدن در امتحان پایانی کالج
چنانچه فرد متقاضی در آزمون پایانی کالج موفق نشود، تنها یک بار (بعد از گذشت یک ترم) می تواند دوره ی کالج را در همان کالج قبلی بگذراند.حال چنانچه فرد دوره ی کالج را با موفقیت سپری کرد با داشتن مدارک زیر می تواند برای مقطع لیسانس در رشته ی مورد تقاضا (رشته ای منطبق بر دوره ی کالج)درخواست کند.
- مدارک قبولی در دوره ی کالج به شرح زیر میباشد:
- مدارک قبولی در آزمون سراسری دانشگاه های ایران (روزانه یا شبانه)
- مدرک زبان (آلمانی یا انگلیسی) مورد نیاز در رشته ی مورد تقاضا.
- قبولی در آزمون ورودی دانشگاه در رشته ی مورد نظر
- ترجمه ی مدرک مقطع دیپلم و ریز نمرات آن
- ترجمه مدرک مقطع پیش دانشگاهی و ریز نمرات آن
گفت که آلمان جز آن دسته از کشورهایی است که دارای نظام انتخاب رشته سخت و مشکلی می باشد و اشخاصی که قصد تحصیل در آلمان را دارند باید مطابق با نظام انتخاب رشته در آلمان اقدام نمایند و رشته خود را انتخاب کنند. نظام انتخاب رشته در آلمان به دو صورت می باشد که افراد می توانند اقدام نمایند اشخاصی که متقاضی تحصیل در آلمان هستند بر اساس نظام انتخاب رشته ای که در آلمان وجود دارد باید بتوانند مدرک زبان ارائه نمایند تا امکان اخذ پذیرش تحصیلی برای افراد مهیا گردد.
برای تحصیل در اکثر کالج ها به زبان آلمانی نیازی نیست که افراد زبان المانی را به طور کاملی فرا گیرند. نکته ای که افراد باید در نظر داشته باشند این است که تحصیل در آلمان بدون مدرک زبان فقط برای بعضی کالج ها امکان پذیر است ولی اکثر قریب به اتفاق دانشگاه های آلمان مدرک زبان انگلیسی مثل آیتلس را از موارد الزامی پذیرش می دانند.
نمرهٔ زبان مورد نیاز برای گرفتن پذیرش کالج معمولاً B1-B2 میباشد. البته این امکان نیز وجود دارد که داوطلب در آلمان دورهای را در کلاس زبان بگذراند تا نمرهٔ لازم برای ورود به کالج را کسب کند. کلاسهای زبان مازاد بر برنامه محسوب میشوند و در نتیجه هزینه آنها باید توسط متقاضی پرداخت شود.
اکثرکالجها در آلمان دولتی هستند. هزینه این کالجها معمولاً حدود ۲۰۰ تا ۵۰۰ یورو در ترم میباشد. هزینه زندگی دانشجویی در آلمان نیز حدود ماهی ۷۰۰ یورو میباشد. در نتیجه هزینه دوره یک ساله کالج به انضمام هزینه زندگی حدود ۸۰۰۰ تا ۹۰۰۰ یورو میباشد. این رقم شامل هزینه های شخصی مثل خوراک , پوشاک , رفت و آمد , و اندکی سفر و همینطور هزینه تحصیل و بیمه درمانی میباشد. در دوره ی کالج معمولا اجازه ی کار صادر نمیشود. در نتیجه حتما از این که این مبلغ را با خود به آلمان می آورید اطمینان حاصل کنید. پس از اتمام کالج و ورود موفق به دانشگاه, دانشجویان خارجی نیز اجازه ی کار پیدا میکنند. معمولا میتوان نیمی از هزینه های سالیانه را از طریق کار دانشجویی تهیه کرد. تعداد کمی هم کالج خصوصی در آلمان وجود دارد. هزینه ی این کالج ها حدود ۱۰۰۰ یورو در ماه میباشد. در هر استان یک یا چند کالج وجود دارد. این کالجها یا بخشی از یک دانشگاه هستند و یا زیر نظر دانشگاههای آن منطقه فعالیت میکنند و دانش آموزان خارجی را آماده ی ورود به آن دانشگاهها میکنند.
شرایط ورود دانشجو به مقطع لیسانس به صورت مستقیم
دانشآموزان در کشور آلمان پس از پایان تحصیلات دبیرستان (۱۲-۱۳ ساله) مدرکی میگیرند که به آنها اجازهٔ تحصیل در دانشگاههای آلمان را میدهد. بدین ترتیب با این مدرک این دانش آموزان اجازهٔ ثبت نام در تمام دانشگاههای آلمان را پیدا میکنند. البته بر خلاف ایران، در آلمان کنکور ملی وجود ندارد. بلکه هر دانشگاه و گاهاً هر دانشکده شرایط خود را برای پذیرش دانشجو تعیین میکند. اما نکتهٔ مهم این است که تحصیلات ۱۲ سالۀ کشورهای دیگر (به انضمام ایران) الزاماً مطابق با این تحصیلات در آلمان نیست. به منظور مطابقت تحصیلی کشورهای مختلف با سیستم تحصیلی در کشور آلمان و آماده کردن داوطلبان خارجی برای تحصیل در دانشگاههای آلمان، کالجها در آلمان دورهٔ یک سالهای را ارائه میدهند که در طی آن دانشجو با مفاد درسی مورد نیاز برای تحصیل در رشتهٔ مورد نظر خود در دانشگاه و همینطور با زبان آلمانی تخصصی برای تحصیل در آن رشته آشنا میشود.
در مقطع لیسانس در دانشگاه های رایگان آلمان زبان تدریس اغلب به زبان آلمانی می باشد و کمتر رشته و دانشگاهی وجود دارد که در این مقطع به زبان انگلیسی باشد، اگر شما متقاضیان قصد ورود مستقیم به دانشگاه و مقطع لیسانس را دارید می بایست در هر رشته ای که قرار است تحصیل نمایید در همان رشته در ایران قبول شده باشید در این صورت اگر دانشگاه شما سراسری باشد به مراتب شانس بالاتری برای پذیرش دارید ، حال اگر در دانشگاه آزاد یا سراسری در ایران قبول شده باشید با گذراندن حداقل ۲۴ واحد می توانید برای ورود به مقطع لیسانس در آلمان اقدام نمایید از دیگر مدارک لازم برای پذیرش در دانشگاه در مقطع لیسانس داشتن مدرک زبان حداقل B1 آلمانی می باشد در اصل شما برای کشور آلمان برای تحصیل در دانشگاه های آلمانی زبان نیاز به مدرک زبان آلمانی B2 می باشید اما اگر فردی مدرک زبان B1 داشته باشد دولت به شخص اجازه میدهد یک سال برای اخذ مدرک B2 در آلمان حضور داشته باشد و در همان کشور مدرک زبان خود را اخذ نماید ، برای ورود به این مقطع شما متقاضیان تحصیل در آلمان نباید بیش تر از ۴ الی ۵ سال وقفه تحصیلی داشته باشید .البته ذکر این نکته ضروری است که امکان پذیرش برای شما وجود دارد اما در مرحله ی سفارت و برای اخذ روادید امکان دارد که پرونده شما به مشکل بر بخورد.
تفاوت رشته های ارائه شده به زبان آلمانی یا انگلیسی
بسیاری از دانشگاه ها جهت تحصیل در آلمان برنامه های درسی خود را به زبان انگلیسی ارائه می دهند، به ویژه در مقطع فوق لیسانس که برنامه های درسی به صورت گسترده ای به انگلیسی ارائه می شوند. اما در مقطع لیسانس ارائه برنامه های درسی به زبان انگلیسی که به موارد، تحصیل بین المللی یا عنوان بین الملل داده می شودپیشنهاد میگردد. فرصت های بسیاری برای تحقیق دانشجویان نسبت به محل دانشگاه داده شده است لذا دانشجویان در وحله اول می بایست به دنبال دانشگاه مورد علاقه خود باشند چرا که برنامه های انگلیسی عنوان های انگلیسی دارند و می توانند به راحتی فهمیده شوند. لذا برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد دانشگاه های مورد علاقه خود به وب سایت DAAD ( German Academic Exchange service ) مراجعه نمایید.در دانشگاه های آلمان لیستی از برنامه های تحصیلی به زبان المانی به افراد داده می شود. اگر فرد هدف مشخصی داشته باشد، امکان تحقیق در مورد برنامه ها توسط DAAD به او داده می شود چرا که این تحقیقات برای برنامه ریزی های تحصیلی بسیار مفید هستند و اطلاعات بسیار مفیدی را در مورد برنامه و مضمون های تحصیلی در اختیار افراد قرار می دهند همچنین لینکی کمکی وجود دارد که دانشگاه ها و برنامه های تحصیلی انان را به شما معرفی می کنند.همه ی اطلاعات در DAAD به زبان انگلیسی نوشته می شوند به همین دلیل این امر برای دانشجویان بین المللی که اگاهی از زبان المانی ندارند و متقاضی تحصیل در آلمان به زبان انگلیسی می باشند و همچنین و به دنبال برنامه های تحصیلی مناسب هستند بسیار راحت است. آگاه بودن از برنامه های بین المللی معمولا برای دانشجویانی که یک ترم را به زبان آلمانی تحصیل کرده اند و یک دوره تحصیلی را در دانشگاه آلمان گذرانده اند مفیدتر میباشد. بنابراین افراد متقاضی باید قبل از انتخاب دانشگاه خود نسبت به این برنامه ها آگاهی کافی راکسب نمایند.
حتی زمانی که فرد به زبان انگلیسی تحصیل می کند با اقامت در آلمان تجارب بسیاری را کسب خواهد کرد. لذا امکان یادگیری زبان المانی در اوقات فراغت و در ارتباط با دوستان المانی در دانشگاه امکان پذیر است لذا فرد می تواند هم زمان هم برنامه های بین المللی را اخذ کند و هم نسبت به یادگیری زبان آلمانی اقدام نماید .باید این نکته در نظر گرفته شود که تحصیل پزشکی و دندانپزشکی در آلمان به زبان انگلیسی امکان پذیر نیست، تحصیل این رشته ها و رشته های مشابه مثل داروسازی در آلمان نیازمند قبولی شخص در آزمون ورودی آلمان است. معمولاً برای تحصیل پزشکی و دندانپزشکی به افراد توصیه می شود زبان آلمانی را فراگیرند و مشغول به تحصیل به زبان آلمانی شوند. علت این مسئله هم روشن است، هم از جهت اینکه حرفه پزشکی نیازمند برخورد دائم با بیماران است و هم از این نظر که در صورتی که شخص قصد کار در آلمان و اخذ اقامت در آلمان را داشته باشد، فراگیری زبان آلمانی برای این افراد الزامی است.
بعضی از بهترین دانشگاه های آلمان که ترم های تحصیلی خود را به زبان انگلیسی انگلیس ارائه می دهند به شرح زیر میباشند:
- Hochschule Mannheim دانشگاه علوم کاربردی
- موسسه فناوری کارلسروهه
- دانشگاه بین المللی علوم کاربردی برلین
- دانشگاه علوم کاربردی برمن
- دانشگاه جاکوبز
- Technische Universitat مونیخ
- دانشگاه گوتینگن
- مؤسسه مکس پلانک
- Freie Universitat برلین
- Technische Universitat Dresden
- دانشگاه علوم کاربردی مونیخ
- دانشگاه بن
- دانشگاه سارلند
- مدرسه فرانکفورت مالی و مدیریت
- Technische Universitat Kaiserslautern
- دانشگاه هامبورگ
- دانشگاه ULM
- HHL لیپزیگ مدرک کارشناسی ارشد مدیریت
- دانشگاه بیروت
- مدرسه مدیریت WHU-Otto Beisheim
- دانشگاه اشتوتگارت
- RWTH دانشگاه آچن
- HTW برلین
- Technische Universitat برلین
- TU Darmstadt
- دانشگاه هوهنهایم
- دانشگاه ارفورت
- دانشگاه فرایبورگ
- دانشگاه ابر هارد
اگر چه همه دوره های تحصیلی در دانشگاه های آلمان به زبان انگلیسی تدریس نمی شوند، ولی هنوز انواع رشته ها برای انتخاب وجود دارد. معمولا بیشترین تعداد دوره های تحصیلی ارائه شده به زبان انگلیسی در آلمان، شامل مهندسی، علوم طبیعی و رشته های مرتبط با اقتصاد می شوند.
در زمینه رشته های زیر در آلمان به زبان انگلیسی امکان تحصیل وجود دارد:
- ریاضیات و علوم طبیعی
- اقتصاد
- مهندسی
- حقوق
- علوم اجتماعی
در رشته های زیر، کمترین میزان دوره های ارائه شده به زبان انگلیسی در دانشگاه های آلمان وجود دارد:
- زبان و مطالعات فرهنگی
- رشته پزشکی
- هنر، تئوری هنر
- ورزش
- دامپزشکی
در کشور آلمان دوره هایی که به زبان انگلیسی و یا دیگر زبان ها تدریس می شوند شهریه ی متفاوتی ندارند و تفاوت شهریه اساسا بیشتر به نوع دانشگاه محل تحصیل مربوط می شود. در حال حاضر هم دانشجویان بومی و هم دانشجویان بین المللی می توانند تنها با پرداخت هزینه ی کمی بابت ثبت نام دانشگاه و دیگر هزینه ها در هر ترم، به صورت رایگان در دانشگاه های دولتی در مقاطع تحصیلی عالی شرکت نمایند. این دانشجویان در هر ترم از دانشگاه باید حدود ۶۰ تا ۲۰۰ یورو بابت ثبت نام، سفر و امکانات غذایی ، پرداخت کنند.با توجه به اینکه موسسات خصوصی از سوی دولت یارانه ای دریافت نمی کنند ، باید خرج و مخارج خود را از طریق شهریه های پرداختی تامین نمایند . که میزان این شهریه را دولت تعیین نمی کند و می تواند تا مبلغ ۲۰۰۰۰ یورو در سال برسد. این نوسانات در میزان شهریه مربوط می شود به نوع دانشگاه ، مقطع تحصیلی و همچنین رشته ی تحصیلی انتخابی می باشد. به عنوان مثال معمولا رشته های مهندسی و یا بازرگانی شهریه ی بالاتری نسبت به رشته های علوم اجتماعی دارند. چیزی که باید از ابتدا روشن کنید این است که اگر شما قصد تحصیل در دوره کارشناسی در یک دانشگاه عمومی در آلمان دارید، به سختی می توانید دوره ای را که به زبان انگلیسی تدریس می شود پیدا کنید زیرا اکثریت مطلق آنها به آلمانی تدریس می شود.
از جمله مزایای تحصیل به زبان انگلیسی در آلمان این است که در بعضی از دانشگاههایی که تحصیل دوره، به زبان انگلیسی برگزار می شود، بعد از چند ترم در صورت علاقه دانشجو، وی را به دانشگاههای کشورهای آمریکا، استرالیا، کانادا ویا کشورهای اروپایی منتقل میکنند یا در صورت علاقه دانشجو اجازه تحصیل در یکی از دانشگاههای خارج از آلمان که در ارتباط با دانشگاه مبداء باشد را میدهند. فقط این نکته را باید در نظر داشته باشید که درمقطع کالج، یعنی متقاضیانی که فقط دیپلم و پیش دانشگاهی دارند، اکثراً به زبان آلمانی برگزار شده و کمتر دانشگاهی با هزینه های کم این دوره را به زبان انگلیسی برگزار می کند.
بورسیه های تحصیلی آلمان (Scholarships to study in Germany)
کشور آلمان نه تنها یکی از ارزانترین مقاصد تحصیلی در اروپا است، بلکه از اعتبار بین المللی در سطح جهان برخوردار است. به طوری که این کشور تعداد فزاینده ای از دوره های آموزشی در مقطع کارشناسی ارشد به ویژه به زبان انگلیسی ارائه می دهد. اما برخورداری از بورسیه های تحصیلی به ویژه برای دانشجویان بین المللی بسیار حائز اهمیت است. دستیابی به این بورسیه های مزایای ویژه ای دارد و امکان تحصیل راحت تر را برای دانشجویان فراهم می کند. به همین جهت دانشگاه های آلمان بورسیه های تحصیلی متعددی ارائه می دهد که این امر دانشجویان را برای تحصیل در این کشور ترغیب می کند. به همین جهت در این بخش به بررسی انواع بورسیه های تحصیلی در کشور آلمان خواهیم پرداخت:
- بورسیه های تحصیلی دولتی در آلمان
- بورس های تحصیلی DAAD: این بورسیه تحصیلی عمدتا به دانشجویان مقاطع کارشناسی ارشد از کشورهای در حال توسعه و توسعه یافته که در رشته هایی با محوریت توسعه به تحصیل مشغول هستند، اعطا می شود.
- Erasmus +: Erasmus + بزرگترین ارائه دهنده ی بورس تحصیلی برای تحصیل در اتحادیه اروپا است که توسط کمیسیون اروپا هدایت می شود و هزینه ی تحصیل دانشجویان را برای تحصیل در اروپا تامین می کند. این بورسیه هزینه های زندگی را برای شرکت در یک برنامه ی تبادل دانشجو برای تحصیل در اروپا تامین مالی می کند.
- بورسیه های غیردولتی برای تحصیل در آلمان
- بورسیه های بین المللی انیشتین: این بورسیه توسط بنیاد بین المللی انیشتین برای انجام تحقیقات در مقطع فوق دکترا به دانشجویانی که در دانشگاه برلین تحصیل می کنند، اعطا می شود و از آنها برای انجام تحقیقات حمایت مالی می کند.
- بورسیه تحصیلی هاینریش بل: این بورسیه به دانشجویان بین المللی در تمامی مقاطع تحصیلی که مایل به تحصیل در کشور آلمان در یک دانشگاه معتبر هستند، تعلق می گیرد اما برای برخورداری از این بورسیه بایستی واجد شرایط خاصی باشید.
- بورسیه های تحصیلی هامبولت: این بورسیه تحصیلی به دانشجویان و محققان مقطع فوق دکترا از هر رشته و ملیتی تعلق می گیرد.
- بورسیه تحصیلی Konrad-Adenauer-Stiftung (KAS): بورسیه های تحصیلی KAS به شکل ماهانه برای مقطع کارشناسی ارشد و دکترا به متقاضیان زیر ۳۰ سال که دارای مدرک کارشناسی در کشور خود هستند، تعلق می گیرد. برای این منظور شما باید شواهدی از تحصیل در مقطعی بالاتر از دبیرستان ارائه دهید، به طور فعال در فعالیت های داوطلبانه به نفع جامعه و کشور خود فعالیت کنید و به موضوعات سیاسی علاقه مند باشید.
- بورسیه های علمی Kurt Hansen: این بورسیه های علمی برای تحصیل در دانشگاه های آلمان توسط بنیاد بایرن ارائه می شود و به دانشجویانی تعلق می گیرد که در حال تحصیل در حوزه های مذهبی هستند.
- بورسیه های تحصیلی بین المللی ماری کوری (IIF): این بورسیه تحصیلی برای دانشجویان بین المللی کشورهای در حال توسعه که تمایل به تحصیل در مقطع کارشناسی ارشد، دکترا و فوق دکترا در آلمان دارند، ارائه می شود. بودجه ی این بورسیه تحصیلی نیز توسط کمیسیون اروپا تامین می شود.
- بورسیه تحصیلی Mawista: این بورسیه تحصیلی به طور کلی به والدینی که با وجود داشتن فرزند مایل به تحصیل در خارج از کشور و از جمله مایل به تحصیل در کشور آلمان هستند، تعلق میگیرد.
- Deutschland Stipendium: این بورسیه تحصیلی با توجه به شایستگی به دانشجویان با استعدادی که در دانشگاه های آلمان ثبت نام کرده اند، تعلق می گیرد. ملیت و میزان درآمد شخصی تاثیری بر دریافت این کمک هزینه ی تحصیلی نخواهد داشت و در صورت دریافت این بورسیه ماهیانه ۳۰۰ یورو دریافت خواهید کرد.
- انجمن Helmholtz: این بورسیه به شکل سالانه برای دانشجویان دکترا از سراسر جهان در دسترس است و به آنها این امکان را می دهد که در مراکز هلموتز در آلمان، پروژه های تحقیقاتی پولی انجام دهند.
- بورسیه های تحصیلی خاص دانشگاه برای تحصیل در آلمان
- بورسیه های تحصیلی DRD: این بورسیه های تحصیلی بر اساس شایستگی به دانشجویان کشورهای در حال توسعه ی جنوب صحرای آفریقا که دارای مدارک کارشناسی ارشد در زمینه های توسعه، مدیریت توسعه و مدیریت دولتی هستند، تعلق می گیرد.
- بورسیه تحصیلی دانشکده ی دارایی و مدیریت فرانکفورت: این بورسیه تحصیلی برای معافیت از پرداخت شهریه به دانشجویان مقطع دکترا که در رشته های انگلیسی زبان در کشور آلمان، از جمله دوره های مالی، حسابداری، مدیریت و ریاضیات مشغول به تحصیل هستند، ارائه می شود.
- برنامه ی کمک هزینه ی تحصیلی FRAIS Cofund: این بورسیه تحصیلی از طرف دانشگاه فرایبورگ به دانشجویان بین المللی تعلق می گیرد که تمایل دارند در یک حوزه ی تحقیقاتی در این دانشگاه به پژوهش بپردازند.
- بورسیه های کارشناسی ارشد دانشگاه علمی کاربردی هامبورگ: این بورسیه به دانشجویان بین المللی در کلیه رشته های تحصیلی به جز طراحی، بهداشت عمومی و مدیریت که در این دانشگاه ثبت نام کرده باشند، اعطا می شود.
- بورسیه تحصیلی دانشگاه هایدلبرگ: دانشگاه هایدلبرگ طیف وسیعی از بورسیه های تحصیلی به دانشجویان بین المللی ارائه می دهد که از جمله ی آنها می توان به بورسیه تحصیلی امیرانا در زمینه ی پزشکی و دندان پزشکی برای دانشجویان کشورهای توسعه یافته اشاره کرد.
- بورسیه های تحقیقاتی بین المللی دانشگاه هامبولت: این بورسیه بین المللی به دانشجویانی که در زمینه ی تاریخ، انسان شناسی، حقوق، جامعه شناسی، علوم سیاسی، جغرافیا، اقتصاد و یا دیگر حوزه های مطالعاتی دانشگاه هامبولت تحقیق می کنند، تعلق می گیرد.
- بورسیه مرکز مطالعات اروپای شرقی و جنوب شرقی: این بورسیه به دانشجویان مقطع کارشناسی ارشد و دکترا در رگنسبورگ که به عنوان پژوهشگر مطالعات اروپای شرقی و جنوب شرقی در دانشگاه های رِت، لودویگ، ماکسیمیان و دانشگاه مونیخ به تحقیق مشغول هستند، تعلق می گیرد.
- بورسیه تحصیلی KAAD: این بورسیه تحصیلی به دانشجویان بین المللی کشورهای در حال توسعه (آفریقا، آسیا، خاورمیانه و آمریکای لاتین) که در مقطع کارشناسی ارشد و دکترا تحصیل می کنند، تعلق میگیرد. برای برخورداری از این بورسیه مالی بایستی به زبان آلمانی تسلط کافی داشته باشید و از فرقه ی کاتولیک و یا مسیحی باشید.
- بورسیه تحصیلی MBA کوفی عنان: این بورسیه تحصیلی به پنج دانشجوی بین المللی از کشورهای در حال توسعه که در مرکز مدیریت و فناوری اروپا در رشته ی MBA در شهر برلین در حال تحصیل هستند، اعطا می شود. اما باید توجه داشته باشید که این بورسیه تحصیلی تنها به دانشجویان بین المللی زن تعلق می گیرد.
- موسسه فیزیک شیمیایی جامدات پلانک: این بورسیه به دانشجویان مقطع دکترا در زمینه های شیمی و شیمی جامد اعطا می شود.
- بورسیه دانشگاه ULM: این بورسیه تحصیلی تنها برای یک ترم به دانشجویانی که در پایان دوره ی تحصیلات خود هستند و نیاز مالی دارند، اعطا می شود.
- بورسیه دانشگاهی هامبورگ: این بورسیه تحصیلی برای کلیه دانشجویان برجسته بین المللی در تمامی مقاطع تحصیلی است که حداقل دو ترم از تحصیلات خود را در دانشگاه هامبورگ به اتمام رسانده باشند. همچنین نیاز مالی متقاضیان در اعطای این بورسیه در نظر گرفته می شود.
بدیهی است که برای برخورداری از هر یک از بورسیه های تحصیلی گفته شده بایستی واجد شرایط خاصی باشید. به این منظور و برای کسب اطلاعات بیشتر در خصوص تحصیل در دانشگاه های آلمان، نحوه ی دریافت بورسیه های تحصیلی و دیگر اطلاعات مورد نیاز، می توانید از مشاورین استادی پلن کمک بگیرید.
هزینه زندگی در آلمان
کشور آلمان یکی از بزرگ ترین قطب های صنعتی جهان می باشد و می توان گفت که این کشور پس از کشور ژاپن و آمریکا به عنوان سومین کشور صنعتی جهان به حساب می آید. آلمان کشوری است که از لحاظ اقتصادی در حال رشد بوده و این روند هم اکنون نیز ادامه دارد. در حال حاضر زمینه و بستر کار در آلمان برای رشته های پزشکی و مهندسی فوق العاده فراهم است و حتی تولیدات این کشور بیشتر در شاخه ی مهندسی و صنایعی چون خودرو، غذا، مواد، مکانیک، الکترونیک و … می باشد.
تحصیل در آلمان رایگان است. هزینه کلی زندگی دانشجویی در آلمان به طور متوسط ۷۰۰ یورو در ماه است، این میزان هزینه هم تا حدودی با یافتن کار دانشجویی قابل تأمین است.دانشجویان خارجی در آلمان که عضو اتحادیه اروپا نیستند اجازه کار دانشجویی را دارند . این دانشجویان که شامل دانشجویان ایرانی نیز می شود می توانند بدون نیاز به اجازه کار، بین ۲۰ تا ۳۰ ساعت در هفته یعنی میانگین ۱۸۰ نیمه روز و یا ۹۰ روز کامل کار کنند که در آمد حاصل از این کار دانشجویی بین ۸ تا ۱۰ یورو در ساعت است، این میزان معمولاً برای تأمین هزینه های یک زندگی دانشجویی در آلمان کافی است. پیدا کردن کار دانشجویی نیز کار دشواری نمی باشد و بسیاری از دانشجویان خارجی هزینه های زندگی خود را با کار دانشجویی تأمین می کنند.
بخش های مختلف هزینه ها
هزینه زندگی دانشجویی در آلمان شامل هزینه مورادی نظیر هزنیه خدمات دانشجویی، اجاره مسکن، پوشاک، مواد غذایی و بیمه درمانی است.
- ماهانه حدود ۲۰۰ یورو به عنوان هزینه کلی برای مخارج دانشگاه می باشد. در کشور آلمان برای تحصیل در دانشگاه های دولتی آن نیازی به پرداخت هزینه شهریه تحصیلی نخواهید داشت و تنها هزینه های ثبت نام دانشگاهی را سالیانه به دانشگاه مربوطه پرداخت خواهید نمود . هزینه های ثبت نام دانشگاه های کشور آلمان منوط به رشته و دانشگاه و شهر اقدامی متفاوت خواهد بود . هزینه های تحصیل در حدود ۵۶۰ یورو الی ۸۷۰ یورو در سال تخمین زده خواهد شد .
- حق بیمه شرکت ها ماهانه حدود ۵۰ یورو است. دانشجویان آلمانی و یا دانشجویان خارجی در آلمان از همان ابتدای ورود زیر پوشش شرکت های خدمات درمانی دولتی قرار می گیرند . حق بیمه شرکت ها ماهانه حدود ۵۰ یورو است وبا داشتن این بیمه در صورت مراجعه به پزشک و یا بیمارستان، درمان فرد بدون هیچ هزینه ای صورت می پذیرد و دارو های لازم هم به صورت کاملاً رایگان دریافت می گردد . ارائه گواهی بیمه خدمات درمانی هنگام ثبت نام در دانشگاه الزامی است و بدون در دست داشتن این مدرک ثبت نام صورت نمی پذیرد . هزینه بیمه دانشجوبان در آلمان تا پایان چهاردهمین نیم سال تحصیلی یعنی تا سن سی سالگی مناسب است ، اما دانشجویان بالاتر از سی سال امکان استفاده از بیمه دولتی را ندارند و برای بیمه درمانی باید به شرکت های بیمه خصوصی مراجعه کنند.
- هزینه خدمات دانشجویی در آلمان بین ۱۰۰ تا ۲۰۰ یورو در ماه است که با پرداخت این هزینه امکان استفاده از وسایل حمل و نقل عمومی در شهر محل سکونت و امکانات گوناگون دانشگاهی به صورت رایگان فراهم می شود.
- هزینه محل اقامت اگر خوابگاه باشد، بین ۱۲۰ تا ۲۰۰ یورو در ماه و اگر آپارتمان دانشجویی باشد بین ۲۵۰ تا ۳۷۰ یورو است. معمولاً بسیاری از دانشجویان در آلمان خوابگاه را برای اقامت خود انتخاب می کنند این نوع اقامت دانشجویی در آلمان ارزانترین نوع اقامت است. اگر در دوران دانشجویی در آلمان به دنبال اقامت در خانه خصوصی هستید باید در روزنامه های محلی آگهی های فروش خانه را پیگیری کنید . آگهی های خانه معمولاً در تابلوی های اعلانات دانشگاه نیز به فراوانی وجود دارد. برای دانشجویان مجرد معمولاً زندگی در خانه های اشتراکی معروف به “وگ” نیز مناسب می باشد.
- هزینه های خوراک و پوشاک را نیز می توان بین ۱۰۰ تا ۱۵۰ یورو در ماه در نظر گرفت.
البته در شهر های مختلف آلمان هزینه ها متفاوت می باشد اما شایان ذکر است که در هزینه های جاری در هامبورگ ۱۴ % بیشتر از برلین و هزینه های جاریه زندگی در شهر فرانکفورت آلمان در حدود ۱۸ % نسبت به برلین می باشد .
قیمت اقلام اساسی و ریز مخارج زندگی در کشور آلمان به شرح ذیل می باشد:
هزینه رستوران های کشور آلمان | میانگین | محدوده قیمت ها |
گوشت، رستوران ارزان | ۱۰٫۴۹ $ | ۷٫۵۲ – ۱۵٫۰۵ |
گوشت برای ۲ نفر،رستوران معمولی | ۴۹٫۶۹ $ | ۳۱٫۳۵ – ۶۸ |
فست فود در مک دونالد یا مشابهات | ۷٫۹۰ $ | ۶٫۸۸ – ۸٫۷۸ |
کاپوچینو (معمولی) | ۳٫۰۱ $ | ۲٫۵۱ – ۳٫۷۶ |
نوشابه پپسی (۰٫۳۳ لیتری) | ۲٫۴۴ $ | ۱٫۲۵ – ۳٫۱۳ |
آب (۰٫۳۳ لیتری) | ۲٫۱۹ $ | ۱٫۲۵ – ۳٫۱۳ |
| ||
شیر معمولی (۱لیتر) | ۰٫۹۱ $ | ۰٫۶۹ – ۱٫۲۵ |
قرص نان سفید (۵۰۰ گرمی) | ۱٫۸۹ $ | ۱٫۱۳ – ۲٫۵۱ |
تخم مرغ (۱۲ عدد) | ۲٫۵۴ $ | ۱٫۶۲ – ۳٫۷۶ |
پنیر تازه (۱ کیلوگرم) | ۱۰٫۸۶ $ | ۶٫۲۶ – ۱۸٫۸۱ |
سینه مرغ بدون پوست و استخوان (۱کیلوگرم) | ۸٫۷۰ $ | ۵٫۶۴ – ۱۲٫۵۴ |
سیب (۱کیلوگرم) | ۲٫۳۸ $ | ۱٫۵۰ – ۳٫۱۳ |
پرتغال (۱کیلوگرم) | ۲٫۶۸ $ | ۱٫۲۵ – ۳٫۷۶ |
سیب زمینی (۱کیلوگرم) | ۱٫۲۴ $ | ۰٫۶۳ – ۲٫۵۱ |
کاهو (۱ عدد) | ۱٫۱۰ $ | ۰٫۷۴ – ۱٫۲۵ |
آب (۱٫۵ لیتری) | ۰٫۸۴ $ | ۰٫۳۱ – ۱٫۵۰ |
پاکت سیگار (مارلبورو) | ۶٫۱۸ $ | ۵٫۶۴ – ۶٫۸۳ |
هزینه حمل و نقل در کشور آلمان | ||
بلیط یک طرفه (حمل و نقل محلی) | ۲٫۸۵ $ | ۲٫۳۸ – ۳٫۱۳ |
بلیط ماهانه | ۷۲٫۰۱ $ | ۵۰ – ۹۶٫۵۵ |
ورودی تاکسی (تعرفه معمولی) | ۳٫۶۳ $ | ۳٫۱۳ – ۵٫۰۲ |
تاکسی ۱ کیلومتر (تعرفه معمولی) | ۲٫۰۶ $ | ۱٫۶۹ – ۲٫۵۱ |
تاکسی ۱ ساعت انتظار (تعرفه معمولی) | ۲۹٫۲۰ $ | ۲۶٫۳۳ – ۳۳٫۸۶ |
بنزین (۱ لیتر) | ۱٫۹۳ $ | ۱٫۷۶ – ۲٫۰۷ |
فولکس واگن گلف ۱٫۴ ۹۰ KW روند (یا یک اتومبیل جدید) | ۲۳,۵۸۳ $ | ۱۹,۹۲۴ – ۲۸,۹۰۹ |
| ||
پایه (برق، گاز، آب، زباله) آپارتمان ۸۵ متری | ۱۷۰٫۰۵ $ | ۱۰۶٫۵۸ – ۲۵۰٫۷۸ |
۱ دقیقه تعرفه تلفن همراه اعتباری محلی (بدون تخفیف و یا طرح) | ۰٫۱۶ $ | ۰٫۱۱ – ۰٫۳۱ |
اینترنت (۶ مگابیت در ثانیه، پهنای باند نامحدود، کابل / ADSL) | ۲۷٫۳۵ $ | ۱۸٫۸۱ – ۳۷٫۶۲ |
| ||
باشگاه تناسب اندام،هزینه ماهانه برای ۱ بزرگسال | ۵۳٫۴۳ $ | ۲۵٫۰۸ – ۷۵٫۲۴ |
اجاره زمین تنیس (۱ ساعت در آخر هفته) | ۲۰٫۶۶ $ | ۱۲٫۵۴ – ۳۱٫۳۵ |
سینما، پخش بین المللی، ۱ صندلی | ۱۰٫۵۷ $ | ۸٫۷۸ – ۱۲٫۵۴ |
لباس و کفش در کشور آلمان | ||
Levis 501یا معادل آن | ۱۰۱٫۰۷ $ | ۷۵٫۲۴ – ۱۱۹٫۱۲ |
۱ لباس تابستانی در یک فروشگاه زنجیره ای (زارا، H & M، …) | ۴۲٫۷۸ $ | ۲۵٫۰۸ – ۶۲٫۷۰ |
۱ جفت کفش نایک | ۹۹٫۷۷ $ | ۶۸٫۹۷ – ۱۲۵٫۳۹ |
۱ جفت کفش چرم مردانه | ۱۱۲٫۶۴ $ | ۷۵٫۲۴ – ۱۵۰٫۴۷ |
| ||
آپارتمان در مرکز شهر (۱ خوابه) | ۶۲۷٫۸۱ $ | ۳۷۶٫۱۸ – ۱,۰۰۳ |
آپارتمان (۱ خوابه) در خارج از مرکز شهر | ۴۶۴٫۶۵ $ | ۲۸۲٫۱۳ – ۷۵۲٫۳ |
آپارتمان در مرکز شهر (۳ اتاق خواب) | ۱,۳۱۱ $ | ۷۵۲٫۳۵ – ۲,۱۳۱ |
آپارتمان (۳ اتاق خواب) در خارج از مرکز | ۹۳۸٫۰۷ $ | ۶۲۶٫۹۶ – ۱,۵۰۴ |
| ||
قیمت خرید هر متر مربع آپارتمان در مرکز شهر | ۳,۱۱۵ $ | ۱,۶۱۷ – ۵,۰۱۵ |
قیمت خرید هر متر مربع آپارتمان در خارج از مرکز | ۲,۰۷۶ $ | ۱,۲۵۳ – ۳,۷۶۱ |
| ||
متوسط حقوق ماهانه (پس از کسر مالیات) | ۲,۷۰۶ $ | ۱,۸۸۰ – ۳,۷۶۱ |
نرخ بهره وام مسکن در درصد (٪)، سالانه | ۴٫۱۵ | ۳٫۵۰ – ۵٫۰۰ |
سطح در آمدها در کشور آلمان
هر چند آلمان از لحاظ صادرات به عنوان بزرگترین صادر کننده در سطح جهان مطرح است با این وجود به واردات مواد اولیه بسیار وابسته است. واحد پول در کشور آلمان یورو است و متوسط درآمد ماهانه ی زندگی در این کشور متناسب با سطح متوسط زندگی می باشد. در حال حاضر حداقل حقوق در آلمان ۸.۵۰ یورو در ساعت تعیین شده است و در آمد ماهیانه ی افراد با توجه به نوع رشته ی تحصیلی شان متفاوت است؛ به عنوان مثال افرادی که در رشته های مهندسی فارغ التحصیل شده اند و سابقه ی کار پایینی دارند ماهانه حدود ۲۵۰۰ تا ۳۵۰۰ یورو حقوق دریافت می کنند و درآمد افرادی که در همین رشته تحصیل کرده اند و سابقه ی کار بالایی دارند و همچنین فارغ التحصیلان این کشور و سایر کشورهای اروپایی ماهانه حدود ۵۰۰۰ تا ۶۰۰۰ یورو می باشد.
ناگفته نماند رشته های پرستاری، پزشکی و داروسازی در این کشور حتی درآمدی بیش از این مقدار دارند. بسیاری از افراد مهاجر نگران هزینه زندگی و تحصیل در آلمان هستند، دیگر افراد متقاضی تا حدودی نگران هزینه اقامت در کشور مد نظر هستند. البته هزینه های زندگی در شهرهای مختلف، متفاوت است و طبیعی است که هزینه ها در شهرهای بزرگ، بالاتر باشد؛ اما متوسط هزینه زندگی در آلمان به صورت ماهانه بین ۶۰۰ تا ۸۰۰ یورو متغیر است که این مقدار بیشتر به سطح زندگی افراد بستگی دارد.
درباره کشور آلمان
آلمان با نام رسمی جمهوری فدرال آلمان (به آلمانی: Bundesrepublik Deutschland)، نام بینالمللی روی نقشه “germany” کشوری در قاره اروپا با پایتخت برلین است. آلمان از شمال با دریای شمال، دانمارک و دریای بالتیک، از شرق با لهستان و جمهوری چک ، از جنوب با اتریش و سوئیس و از غرب با فرانسه ، بلژیک و هلند مرز دارد. مساحت آن ۳۵۷۱۲۱٫۴۱ کیلومتر مربع است و با ۸۲ میلیون نفر، پرجمعیتترین کشور اروپا میباشد.
به نقل از ادارهٔ فدرال آمار آلمان، بر اساس سرشماری سراسری که در سال ۲۰۱۱ انجام شدهاست، جمعیت این کشور حدود ۸۰٫۲ میلیون نفر است. از این تعداد، حدود ۷۴ میلیون (۹۲٫۳٪) دارای ملیت آلمانی هستند و حدود ۶٫۲ میلیون (۷٫۷٪) باقیمانده را اتباع خارجی تشکیل میدهند. نوردراین-وستفالن با حدود ۱۷ میلیون پرجمعیتترین ایالت آلمان است، پس از آن ایالتهای بایرن و بادن-وورتمبرگ به ترتیب با ۱۲ و ۱۰ میلیون جمعیت قرار دارند. ایالتهای برمن و زارلند کمجمعیتترین ایالتهای آلمان هستند. بالاترین میزان حضور اتباع خارجی در ایالتهای هامبورگ، هسن، برلین و بادن-وورتمبرگ است. اتباع خارجی در ایالتهای جدید کمتر از ۲ درصد جمعیت را تشکیل میدهند. حدود ۱۹٪ جمعیت آلمان، از خانوادههای مهاجر هستند یا خود مهاجر بودهاند. هامبورگ بالاترین میزان مهاجران را به خود اختصاص دادهاست. جمعیت مهاجران این ایالت به نسبت کل جمعیت حدود ۳۰٪ است. جامعهٔ مهاجر آلمان از ۱۷٫۹٪ از ترک تباران، ۱۳٫۱٪ لهستانیها، ۸٫۷٪ روسها، ۸٫۲ قزاقها و ۵٫۳٪ ایتالیاییتباران تشکیل شده است .
زبان رسمی کشور آلمان، زبان آلمانی است. حدود ۹۵٪ مردم این کشور به این زبان گویش میکنند. دو گویش اصلی این زبان، آلمانی معیار و زبان آلمانی پایین است. زبان تلویزیونهای رسمی و همچنین زبانی که به مهاجرین آموزش داده میشود، زبان آلمانی بالا است. بیشتر گویشوران آلمانی بالا در جنوب و آلمانی پایین در شمال آلمان زندگی میکنند. در عین حال زبانهای اقلیت، دانمارکی ۰٫۰۶٪، فریسی ۰٫۰۱٪، رومی ۰٫۰۸٪ و سوربی توسط ۰٫۰۹٪ جمعیت نیز در آلمان استفاده میشوند. بزرگترین گروه زبانی که توسط مهاجران صحبت میشود، زبان ترکی است با ۱٫۸٪ جمعیت و زبان کردی با ۲٫۳٪ جمعیت.
در سایت سفارت آلمان در تهران روابط آلمان و ایران چنین توصیف شدهاست: «ایران و آلمان به تاریخی طولانی در روابط سیاسی خود مینگرند که تا به اوایل قرن هفدهم میرسد. در سال ۱۸۸۵ اولین نمایندگان سیاسی بین ایران و در آن زمان امپراتوری آلمان اعزام شدند. روابط دیپلماتیک بین ایران و جمهوری فدرال آلمان از سال ۱۹۵۲ وجود دارد. این روابط در سالهای گذشته خالی از تشنج نبوده. به عنوان مثال اعلام رأی دادگاه معروف به میکونوس در آوریل ۱۹۹۷ بحرانی طولانی را به دنبال داشت. با سفر موفقیتآمیز ریاست جمهوری اسلامی ایران، آقای خاتمی به آلمان در ژوئن ۲۰۰۰ زیربنایی استوار برای روابط دو کشور گذاشته شد. اخیراً در کنار روابط بازرگانی و فرهنگی، مسئله حقوق بشر و به ویژه نگرانی جامعه بینالمللی در ارتباط با برنامه هستهای ایران درکانون روابط قرار گرفتهاست.» در سایت سفارت جمهوری اسلامی ایران در برلین روابط ایران و آلمان چنین توصیف شدهاست: «جمهوری اسلامی ایران و جمهوری فدرال آلمان از دیرباز دارای روابطی خوب و سنتی بودهاند. روابط ایران و آلمان که از سابقهای پانصد ساله برخوردار است متکی به خواست و تمایل ملتهای آنهاست که در دورانهای مختلف نظر به ملاحظات امنیتی و منافع مشترک آنها بودهاست. از نظر تاریخی مجموعهای از ملاحظات و عوامل سیاسی، اقتصادی ـ بازرگانی و فرهنگی باعث نزدیکی دو کشور به هم بودهاست. تاریخ دوکشور فراز و نشیبهای زیادی داشته و مناسبات دوجانبه را در دورانهای مختلف تحت تأثیر قرار دادهاست.»
آلمان دارای یک بازار اقتصادی اجتماعی با نیروی کار مجرب، موجودی سرمایه بزرگ، سطح پایین فساد، و سطح بالا از نوآوری است. آلمان بزرگترین اقتصاد ملی در اروپاست و هم چنین جزو چهار تولیدکننده بزرگ در سال ۲۰۰۹ است. بخش خدمات ۷۱٪ از کل تولید ناخالص داخلی، صنعت ۲۸٪ و کشاورزی ۱٪ است. بهطور متوسط نرخ بیکاری در ماه مه در آلمان ۶٫۷٪ بودهاست. عرضه نیروی کار نیز با کمبود روبرو بودهاست و تعداد زیادی «کارگر مهمان» (گاست آربایتر “Gastarbeiter”) به ویژه از ترکیه و یوگسلاوی سابق به کار گرفته شدهاند. از ۱۹۹۰ کمبود نیروی کار در غرب کشور با مهاجرت از شرق، جمهوری دموکراتیک آلمان سابق، نیز مواجه شدهاست. با این حال نرخ متوسط بیکاری در این کشور با افراد نیمه کار به دنبال کار تمام وقت گرفته شدهاست. نرخ بیکاری غیررسمی در این کشور در سال ۲۰۱۱ ۵٫۷٪ بودهاست. کشور آلمان در اتحادیه اروپا قانون تعیین میکند و آلمان مدافع سیاسی و اقتصادی اتحادیه اروپا است. آلمان سیاستهای تجاری خود را بهطور فزایندهای در موافقت نامه اتحادیه اروپا تأیید میکند. آلمان واحد پولی مشترک اروپا، یورو را از ۱ ژانویه سال ۲۰۰۲ معرفی کردهاست. سیاستهای پولی آلمان را اعضای بانک مرکزی اروپا تعیین میکنند. دو دهه پس از اتحاد دو آلمان، استانداردهای زندگی و درآمد سرانه بهطور قابل ملاحظه بالا رفتهاست. نوسازی و یکپارچهسازی اقتصاد شرق آلمان یک فرایند طولانی مدت است که تا سال ۲۰۱۹ به طول میانجامد، با انتقال سالانه از غرب به شرق بالغ به حدود ۸۰ میلیارد دلار برنامهریزی شدهاست. در ژانویه ۲۰۰۹ دولت آلمان تصویب طرح محرک اقتصاد ۵۰ میلیارد یورو برای محافظت بخشهای مختلف از رکود و متعاقب آن افزایش بیکاری است.
دستاوردهای آلمان در زمینه علم بسیار مهم و چشمگیر بودهاست بهطوریکه اساس اقتصاد کشور را بنا کردهاست. جایزه نوبل تا سال ۲۰۱۰ به ۱۰۳ آلمانی رسیدهاست که پس از آمریکا و بریتانیا در رده سوم برندگان قرار دارد. دانشمندان آلمانی موفق به دریافت جوایز متعددی شدهاند که این جوایز بیشتر در زمینهٔ پزشکی، فیزیک و شیمی هستند. در نجوم یوهانس کپلر با کشف قوانین سهگانه کپلر علم نجوم را متحول کرد. کارهای آلبرت انیشتین و ماکس پلانک پایهگذار فیزیک کوانتوم هستند که بعدها توسط دو آلمانی دیگر به نامهای ورنر هایزنبرگ و ماکس بورن پیشرفت کرد. ویلهلم رونتگن موفق به کشف اشعه ایکس شد و نخستین کسی بود که جایزه نوبل فیزیک را در سال ۱۹۰۱ به دست آورد. اتو هان به عنوان پیشگام در پرتوزایی در سال ۱۹۳۸ موفق به کشف شکاف هستهای شد. در زیستشناسی، رابرت کخ و فردیناند کوهن میکروبیولوژی را توسعه دادند. تعداد بیشماری از درخشانترین ریاضی دانانتاریخ مانند کارل فردریش گاوس، داوید هیلبرت، برنهارت ریمان ،گوتفرید لایبنیتس و فلیکس کلاین در آلمان متولد شدهاند. مخترعان و مهندسانی مانند هانس گایگر، رودولف دیزل و کارل بنز خدمات مهمی به صنعت خودروسازی داشتهاند یا کنراد تسوزه که مخترع نخستین رایانه دیجیتال الکترومکانیکی است. ورنر فون براون موفق به ساخت اولین وی-۲ موشک بالستیک فضا پیما شد که بعدها نظریات او در ناسا برای پروژه سفر به ماه استفاده شد. کارهای ارزشمند هاینریش هرتز کاشف تابش الکترومغناطیسی نیز از خدمات بیمانند دانشمندان آلمانی در زمینه مهندسی برق بودهاست که به اختراع رادیو انجامید. در حال حاضر انجمن فیزیک آلمان بزرگترین انجمن فیزیک در دنیاست و مرکز پژوهش دسی که بزرگترین و پیچیدهترین شتابدهنده دنیا در زمان تأسیس خود بود در هامبورگ، آلمان قرار دارند.
این کشور دارای ۱۶ ایالت است. بزرگترین ایالت بایرن یا باواریا در جنوب و کوچکترین برمن در شمال غربی است. آلمان ترکیبی از دشت و جنگل و کوه و ساحل و تعدادی جزیره و مجموعهای از باتلاقها و دریاچهها است. در شمال این کشور سرزمینهای پست قرار دارند که سواحل آن سدبندی شدهاست. دشتهای پست شمالی به دشتهای مرکز آلمان وصل میشوند. بزرگترین دشتهای آلمان دشت های رابن بالا، وستفالن و دشتهای منطقه لایبزیگ هستند. در شمال آلمان تعداد زیادی برکه و دریاچه یافت میشود. در قلب آلمان رشتهکوههای مرکزی قرار دارند، این رشتهکوهها شمال و جنوب آلمان را از هم جدا میکنند. کوه های هارتس ، ارتس، فیشتل ، هونسروک و جنگل های باواریااز شمال به جنوب کشیده شدهاند. بلندترین کوه آلمان تسوگ اشپیتسه، در قسمت آلمانی رشتهکوه آلپ در جنوب این کشور با ارتفاع ۲۹۶۲ متر است. شهرهای کوچک و بزرگ مناسب آلمان برای مهاجرت و تحصیل عبارتند از :برلین ، مونیخ ، فرانکفورت ، هامبورگ ، ، اینگول ، دوسلدورف ، درسدن، اشتوتگارت ، کلن ، آخن . مهاجرت از شهرهای کوچکتر به کلان شهرها در آلمان مرسوم نیست و شاید تنها موردی که باعث کشش افراد به سوی مهاجرت بین شهری باشد ، تنها تفاوت آب و هوا و شراط کاری باشد .
برلین
شهر برلین پایتخت و بزرگترین شهر آلمان و میزبان بسیاری از ایرانیان مهاجر می باشد . جمعیت برلین در حدود ۵۰۰۰ نفر است که از این تعداد نزدیک به ۸۰۰ نفر آنها مهاجران خارجی هستند . این شهر به خاطر برنامه های عمومی و یا جهانی اش معروف است . برای مثال جشنواره های فیلم و موسیقی بسیار معرفی در این شهر برگزار می شود . طبیعت زیبا و هوای مساعد برلین در فصل های بهار و تابستان ، مردم زیادی را از سراسر جهان برای گردش و بازدید به این شهر می کشاند .
علوم تکنولوژی ، پزشکی و تحقیقاتی در دانشگاه ها و شرکت های دولتی و خصوصی برلین بسیار پیشرفته هستند . دانشجویان ایرانی نهایت تلاش خود را جهت استفاده از فضای علمی تحقیقاتی برلین به کارمی برند . زندگی در این شهر برای مهاجران نسبتا مقرون به صرفه می باشد ،
این شهر در حال حاضر در شاخص QS بهترین شهر های دانشجویی جهان رتبه ۱۶ را دارا است و سه دانشگاه برتر آلمان را در خود جای داده است :
- دانشگاه هومبولت برلین (Humboldt-Universität zu Berlin) رتبه ۱۲۱ جهانی در سال ۲۰۱۷
- دانشگاه آزاد برلین ( Freie Universität Berlin) رتبه ۱۲۳ جهانی در سال ۲۰۱۷
- دانشگاه فنی برلین (Technische Universität Berlin) رتبه ۱۶۴ جهانی در سال ۲۰۱۷
مونیخ
مونیخ شهری ثروتمند با جاذبه های مدرن و تاریخی بسیار زیاد است . این شهر در شمال کوه آلپ بر روی رود ایسار در ایالت بایرن آلمان واقع شده است . این شهر با دارا بودن جمعیتی در حدود یک میلیون و چهارصد هزار نفر ، پس از برلین و هامبورگ سومین شهر بزرگ آلمان می باشد . مونیخ از لحاظ امکانات رفاهی برای برگزاری انواع جشن های تاریخی و فرهنگی بسیار غنی و فعال است و به همین دلیل در بین بهترین شهرهای دنیا رتبه چهارم را به خود اختصاص داده است .
مونیخ همچنین تا کنون چندین بار میزبان بزرگترین نمایشگاه های دنیا بوده است . این شهر در کنار شهرهای دیگری مانند برلین ، فرانکفورت و هانوفر همواره میزبان نمایشگاه های سالانه و کنگره های اقتصادی بوده است . مونیخ علاوه بر اینکه بهترین شهر آلمان برای زندگی ایرانیان است ، بهترین شهر آلمان برای تحصیل نیز می باشد .
این شهر به خاطر جشنواره معروف اکتبرفست آبجو و همچنین دو دانشگاه برتر آلمان شهرت دارد . دانشگاه های برتر این شهر عبارتند از :
- دانشگاه لودویگ ماکسیمیلیان مونیخ (Ludwig Maximilians-Universität München) رتبه ۶۰ جهانی در سال ۲۰۱۷
- و دانشگاه فنی مونیخ (Technische Universität München) رتبه ۶۸ جهانیدر سال ۲۰۱۷
هامبورگ
این شهر در واقع یک بندر توریستی بسیار زیبا است که در جنوب شبه جزیره ی یوتلاند و دارای آب و هوای کاملا اقیانوسی است . این شهر دومین شهر بزرگ آلمان است و دارای محل های بی شماری جهت برگزاری مراسم تفریحی و تاریخی می باشد . بندرگاه هامبورگ از فرصت های تجاری خوبی برای سرمایه گذاری در حال و آینده برخوردار است . سیستم حمل ونقل عمومی در این شهر بسیار گسترده است .هامبورگ دومین شهر بزرگ آلمان ، مرکز حمل و نقل جهانگردی با شلوغ ترین بندر در رودخانه الپ است . این شهر مرکز بزرگ رسانه ای و صنعتی است که دارای انواع سبک های معماری متفاوت است .
دانشگاه آن ، دانشگاه هامبورگ ، دارای رتبه ۲۱۹ در جهان و ۱۳ در آلمان است .
کلن
شهر کلن از دیگر شهرهای دانشجویی آلمان است که به کلیسای جامع شهر با معماری بینظیر و نیز طبیعت زیبا و چشمنوازش معروف است. کلن پر از موزهها، گالریهای هنری، مغازهها و رستورانهای متنوع بهویژه در منطقه Agnesviertel است. از کلن به شهرهایی چون پاریس بروکسل لوکزامبورگ و … قطار مستقیم وجود دارد که از نظر مسافتی فاصله زیادی هم با یکدیگر ندارند. از این منظر شهر کلن برای دانشجویانی که قصد رفت و آمد به غرب اروپا را دارند بسیار راحت و مناسب است.
از میان دانشگاههای کلن میتوان به دانشگاه کلن (Universität Köln) اشاره کرد که در رده ۳۴۷ دانشگاههای برتر جهان ایستاده و دومین دانشگاه بزرگ و قدیمی آلمان است.
فرانکفورت
فرانکفورت پنجمین شهر بزرگ آلمان و بزرگترین شهر ایالت هسن می باشد . جمعیت این شهر در حدود ۷۰۰ هزار نفر است . فرانکفورت شهر برج ها و بلندی ها ، مرکز فرهنگی و ادبی اروپا و در عین حال یکی از ثروتمند ترین شهرها و بزرگترین مراکز حمل و نقل اروپا به شمار می رود . فرانکفورت همچنین قرارگاه بانک مرکزی اروپا و به دنبال آن مهم ترین شهر اقتصادی قاره اروپا محسوب می شود و از بهترین شهر های آلمان برای پیدا کردن کار می باشد .
تابستانهای این شهر و قدم زدن در سواحل رود ماین بسیار دیدنی است . البته گفتنی است که فرانکفورت به دلیل موقعیت تجاری و گردشگردی اش تقریبا در تمام طول سال دارای توریست می باشد . این شهر موقعیت های کاری زیادی برای مهاجران دارد و از بهترین شهرهای آلمان برای زندگی ایرانیان به شمار می رود .
از همه اینها که بگذریم دانشگاه گوته فرانکفورت (Goethe Universität Frankfurt) با رتبه ۲۶۴ جهانی، پر افتخارترین و معتبرترین دانشگاه این شهر است. این دانشگاه در زمینه علوم اجتماعی حرفهای زیادی برای گفتن دارد.
درسدن
مرکز ایالت زاکسن ، درسدن ، یک مرکز فرهنگی ، آموزشی ، سیاسی و مالی است که شامل بسیاری از جاذبه های توریستی زیبا است . دانشگاه این شهر ، Technische Universität ، در رتبه ۲۲۷ در جهان و ۱۴ در آلمان است .
بن
بن یکی از قدیمی ترین شهرهای آلمان است و در کنار برلین به عنوان محل حکومت و همچنین محل تولد بتهوون است . دانشگاه این شهر ، Rheinische Friedrich-Wilhelms-Universität رتبه ی ۲۱۰ در رتبه بندی جهان و ۱۲ در آلمان را دارا است .
اشتوتگارت
پایتخت ایالت بادن ووتمبرگ در جنوب غربی آلمان است و به جشنواره سالانه Cannstatter Volksfestbeer در جهان مشهور است . دانشگاه آن ، دانشگاه اشتوتگارت ، دارای رتبه ۲۵۱ در جهان و ۱۷ در آلمان است .
لایپزیگ
بزرگترین شهر ایالت ساکسونی ، لایپزیگ به خاطر سنت موسیقی خود شناخته شده است و کلیسای سنت توماس آن را جایی که جوهن سباستین باخ به عنوان یک آواز خوان مذهبی کار می کرد ، شناخته شده است . دانشگاه اصلی آن ، دانشگاه لایپزیگ ، یکی از قدیمی ترین دانشگاه ها در اروپا است که دارای رتبه ۳۸۴ در جهان و ۲۷ در آلمان است .
نورنبرگ
نورنبرگ بخاطر تاریخ پیچیده آن مشهور است و دارای فرهنگ غنی است که می توان در موزه ها و قلعه قرون وسطایی زیبای آن این فرهنگ را جستجو کرد . دانشگاه آن ، Universität Erlangen-Nürnberg ، رتبه ۲۹۲ در رتبه بندی جهان و ۱۹ در آلمان را دارا است .
آخن
شهر غربی آلمان ، آخن در مرز با بلژیک و هلند واقع شده است . این شهر به خاطر نوآوری های تکنولوژیکی آن مشهور است و دانشگاه آن ، Rheinisch-Westfälische Technische Hochschule Aachen ، این نو آوری را نشان می دهد . دانشگاه RWTH آخن در رتبه هفتم و هشتم در آلمان است و عضو انجمن بین المللی IDEA است که یک اتحادیه استراتژیک از چهار دانشگاه برتر فناوری در اروپا است .
ویزای دانشجویی آلمان
چند شرط کلی و اولیه برای اخذ اقامت آلمان وجود دارد که افرادی که قصد درخواست اقامت دارند ( چه تحصیلی چه کاری و …)باید از آنها برخوردار باشند. مثلا از شروط اولیه آن برخورداری از وضعیت مالی مشخص میباشد. اقامت در آلمان هزینه های مخصوص به خود را دارد که افراد متقاضی باید توانایی پرداخت آن را داشته باشند. در واقع هر فرد که قصد مهاجرت به آلمان را دارد ، باید از عهده تامین حداقل مخارج بربیاید و نیز اگر اگر در آلمان مشغول به کار شوند ، بخش هایی از هزینه هارا باید پرداخت کرده تا بتوانند حقوق بگیرند.از دیگر شروط اقامت بیمه درمانی معتر است. مهاجرت به این کشور بدون داشتن بیمه درمانی معتبر امکانپذیر نمیباشد.به همین خاطر توصیه میشود که اتباع خارجی بیمه درمانی آلمانی داشته باشند تا از اعتبار نزد متصدیان مربوطه مطمئن شوند چونکه ممکن است بعضی بیمه های کشور های دیگر در آلمان مورد تایید نباشند.
شرط دیگر اقامت میزان مهارت مربوط به زبان است.میزان تسلط بر زبان آلمانی از مورد های مهم در امکان مهاجرت به آلمان میباشد که داشتن حداقل مهارت زبان از ملزومات ورود به این کشور به شمار می آید.مطابق با استاندارد مشترک اروپایی مرجع ،هر زبان دارای ۳ سطح A و B و C میباشد که هر کدام دارای ۲ بخش ۱ و ۲ هستند و افرادی که قصد اقامت دائم در کشور آلمان را دارند باید سطح c1 یا c2 داشته باشند همچنین اگر فرد قرار است در دانشگاه انگلیسل زبان تحصیل کند باید آیلتس حداقل ۶.۵ آکادمیک یا تافل معادل آن را داشته یاشد.شرط دیگر اقامت نیز دریافت ویزا میباشد. اخذ ویزا برای ورود به آلمان برای بعضی مقاضیان الزامی نیست اما بهرحال بیشتر آنها از ویزا برای دریافت اقمت استفاده میکنند که بر حسب نوع اقامت ویزا های مختلفی وجود دارد.
ادامه تحصیل در آلمان پس از اخذ ویزای تحصیلی و اجازه اقامت در این کشور امکانپذیر میباشد که برای دریافت آن شرایط و قوانینی وجود دارد که از جمله آنها داشتن پذیرش از یکی از دانشگاه های آلمان است. همچنین ارائه مدارک زیر به سفارت آلمان برای دریافت ویزا و اقامت تحصیلی در آلمان ضروریست و تنها با تسلط به زبان آلمانی و یا شرایط ویزای شینگن به فرد ویزای تحصیلی داده نمیشود.پس از دریافت ویزای تحصیلی ، فرد اجازه اقامت به مدت ۳ ماه را در این کشور پیدا میکند که باید بعد از ورود به آلمان به اداره امور اتباع خارجی مراجعه و ویزای خود را به مدت ۱ یا ۲ سال تمدید نماید.
مدارک جهت دریافت ویزای دانشجویی آلمان
- پاسپورت با اعتبار حداقل ۶ ماه و کپی از آن
- مدرک پذیرش از دانشگاه آلمان
- گواهی پایان دوره ۳ ساله متوسطه و ترجمه آن
- گواهی پابان دوره پیش دانشگاهی و ترجمه آن
- گواهی پایان دوره لیسلنس یا فوق و ترجمه آن (در صورت دارا بودن)
- فرم تکمبل شده درخواست ویزا
- عکس رنگی پاسپورتی
- اصل شناسنامه و کپی آن
- زندگی نامه
- رزومه شغلی ( در صورت دارا بودن )
- پرداخت هزینه صدور ویزای تحصیلی
- گواهی تمکن مالی
ویزای همراه آلمان
فرد متقاضی میتواند همسر ، والدین و همه فرزندان زیر ۱۶ سال خود را به عنوان همراه ببرد که برای فرزندان داشتن سطح زبان الزامی نیست اما همسر باید زبان آلمانی حداقل سطح A1 و سن قانونی ۱۸ سال تمام را داشته باشد. کودکان زیر ۱۶ سال می توانند بدون هیچ شرایطی زیر مجموعه والدین خود قرار بگیرند اما اگر کودک بین ۱۶ تا ۱۸ ساله باشد و ازدواج نکرده یا طلاق گرفته یا بیوه باشد، باید به زبان آلمانی مسلط باشد یا بتواند به راحتی به آلمانی صحبت کندبه منظور دریافت مجوز اقامت برای همراه خانواده در آلمان.برای اخذ ویزای همراه اولین قدم تحویل مدارک مورد نیاز به سفارت آلمان در کشور مبدا است . دریافت ویزای همراه، مجوز کار و زندگی فرد در آلمان است!
برای اخذ ویزای همراه ، دانشجوی متقاضی باید شرایط زیر را داشته باشد:
- اجازه اقامت
- محل کافی زندگی برای شما ( و این مسیله توسط سفارت آلمان یا کنسولگری ای که درخواست شما را بررسی می کند، قضاوت خواهد شد. )
- منابع مالی کافی برای تامین هزینه هایتان ( این مورد نیز توسط مقامات آلمانی مورد ارزیابی قرار می گیرد. )
متقاضی باید هر عضو خانواده اش را که برای او درخواست ویزای همراه داده است را در اداره اقامت اتباع خارجی و اداره مهاجرت ثبت نام کند. هنگام رفتن، فرد لازم است گذرنامه و اسناد دیگر مربوط به موقعیت فعلی اش را ، مثل گواهینامه تولد، یک گواهی ازدواج یا مستندات مشارکت مدنی، اسناد حقوق و دستمزد، گواهی مالیات و قراردادهای اجاره ای را همراه داشته باشد.
اجازه کار پس از فارغ التحصیلی در کشور آلمان
پس از اتمام تحصیل به دانشجوی فارغ التحصیل شده برای دریافت ویزای کار فرصتی داده میشود که در پی یافتن شغلی باشد.نیروهای کارشناس در رشته هایی مانند برق ، کامپیوتر ،الکترونیک ، صنایع ،مکانیک ،الکترو تکنیک ،شیمی ،فیزیک ، آی تی ،پزشکی ،دارو سازی و پرستاری از شانس بیشتری برای یافتن شغل و در پی آن اخذ ویزای کاری را برخوردارند چرا که این کشور در سالهای اخیر با کمبود نیروی جوان مواجه بوده است.
افرادی که در کشور آلمان تحصیل کرده اند براحتی می توانند کار مورد نظر خود را بیایند و از تمام مزایای کار بعد از تحصیل در کشور آلمان برخوردار شوند
دانشجویان بین المللی غیر اتحادیه اروپا که از دانشگاههای کشور آلمان فارغ التحصیل می شوند این امکان را دارند که به مدت ۱۸ ماه در کشور آلمان بمانند و به دنبال کار بگردند و در صورتی که کار مورد نظر خود را یافتند می توانند نوع ویزای خود را تغییر دهند و به ویزای کاری تبدیل نمایند و بعد از این طریق برای اقامت و تابعیت کشور آلمان اقدام نمایند.اشخاصی که از دانشگاههای کشور آلمان فارغ التحصیل می شوند پس از تحصیل در کشور آلمان کار مورد نظر خود را می یابند پس از ۲ سال به آنها اقامت دائم داده می شود.
افرادی که قصد دارند به کار بعد از تحصیل در کشور آلمان بپردازند باید بتوانند به زبان آلمانی تسلط کافی را داشته باشند تا بتوانند به کار مورد نظر خود در کشور آلمان مشغول شوند.
فرد متقاضی کار بعد از تحصیل در کشور آلمان در صورتی که کار مورد نظر خود را در کشور آلمان بیابند می توانند به صورت فول تایم حدود۳۸ تا ۴۰ ساعت در هفته به کار مشغول شوند و در تعطیلات باید حداقل ۱۸ روز را به کار مشغول شوند..
اشخاصی که قصد دارند به کار بعد از تحصیل در کشور آلمان مشغول شوند این امکان را دارند که در شرکت ها و موسسات کاریابی بزرگ و معتبر مثل شرکت آئودی،پورشه،مرسدس بنز،ولکس واگن و…. کار مشغول شوند.
.
بدون دیدگاه