تحصیل در کانادا
درحوزه آموزش عالی، موسسات به دو دسته کالج هاو دانشگاه ها تقسیم میشوند. در کشور کانادا تفاوتهای بارزی میان نظام آموزشی ایالات مختلف مشاهده میشود. به نحوی که در کشور کانادا برخلاف سایر کشورها که کلاس ۴ دبیرستان آخرین سال تحصیلی مقطع متوسطه محسوب میگردد؛ در کشور کانادا براساس قوانین خاص ایالتی هر ایالت پایان مقطع متوسطه در ایالات مختلف از سال ۱۱ تا ۱۳ ادامه مییابد. آموزش عالی در کشور کانادا از طریق موسسات آموزش عالی تحت عناوین ذیل به دانشجویان ارائه میگردد: دانشگاهها ،دانشکدهها، کالجها،کالجهای کاربردی، موسسات غیررسمی فنی و حرفهای.
از آنجاییکه اکثر دانشگاهها و مراکز آموزش عالی کشور کانادا به صورت گسترده از محل بودجه ملی تأمین اعتبار میشوند، از این رو دانشجویان خارجی قادر خواهند بود با پرداخت شهریه ناچیز از دورههای آموزش عالی پیشرفته برخوردار گردند. در دانشگاهها حیطه وسیعی از دورههای آموزشی و مدارک علمی متنوع از جمله لیسانس، فوق لیسانس، دکتری و گواهینامه فنی و حرفه ای ارائه میگردد. درنظام آموزشی کشور کانادا سعی بر این است که دانش آموزان به روشهای مختلف در مدارس دولتی تحصیل کنند بطوریکه در برخی موارد مطابق با نیاز دانش آموزان برنامههای آموزشی جداگانهای پیشبینی شده (سیستم جداسازی) یا از برنامههای عادی آموزشی برخوردار میگردند.
کالجهای ایالتی کانادا
این دست از کالجها از دورههای آموزشی کاملاً تخصصی، کلاسهای کمتراکم، واحدهای آموزش عملی، فضای آزمایشگاهی با ابعادی بزرگ و سبک آموزشی کاملاً تعادلی برخوردار میباشند. ازجمله دیگر ویژگیهای شاخص کالجهای ایالتی کشور کانادا میتوان به برخورداری دانشجویان از امکانات آموزشی همزمان بافعالیت در بازارکار اشاره نمود. به بیان دیگر مقاطع آموزشی اغلب موسسات و کالجهای کانادایی کار محورمیباشند. از این رو موسسات فوق تنها در جهت پاسخگویی به نیازهای آموزشی حوزه صنایع ، تجارت وخدمات ملی فعالیت نموده؛ به اعطای گواهینامه پایان دوره به فارغ التحصیلان اکتفا مینماید.
مدارک اعطایی کالج ها مرتبط با دوره های هنری و آموزشگاهی و حرفه ای میباشند . این دوره ها اصولا یک تا ۳ ساله میباشند . این دوره ها اکثرا انتخاب دانشجویانیست که به مهارتی نیاز دارند و یا به دلایل نداشتن شرایط لازم نتوانسته اند وارد دانشگاه ها شوند. در پایان این دوره ها بسته بهآموزشگاه و یا مرکز هنری برای دانشجو مدرک دیپلم(Diploma ) و یا مهارت( Certificate) صادر می شود. کالج به شما بهترین راه برای قرار گرفتن در کار و حرفه های مرتبط و واقعی را ارائه می دهد.
شرایط تحصیل در کالج در رشته های عمومی:
۱-حداقل مدرک دیپلم دبیرستان، ۲–مدرک زبان انگلیسی IELTS و یا TOEFL
شرایط تحصیل در کالج در رشته های تخصصی:
۱-حداقل مدرک دیپلم دبیرستان و پیش دانشگاهی ۲-مدرک فوق دیپلم و یا لیسانس و یا بالاتر،۳-مدرک زبان انگلیسی IELTS و یا TOEFL.
متقاضیان بدون مدرک زبان انگلیسی هم میتوانند برای اپلای کالج ها اقدام نمایند و باید ابتدا دوره های زبان پیش از شروع دوره کالج را تکمیل نمایند.
هزینه تحصیل در کالج های کانادا بستگی به محل تحصیل دارد حدودا به صورت زیر می باشد:
- شهریه دوره زبان حدود ۱۰ تا ۱۱ هزار دلار در سال (درصورت نیاز به گذرانده دوره زبان)
- شهریه تحصیل در دوره اصلی ۱۲ تا ۱۴ هزار دلار در سال
- هزینه زندگی ۸۰۰ تا ۱۲۰۰ دلار در ماه
- سایر هزینه ها ۳ تا ۵ هزار دلار در سال
برای کسب اطلاعات بیشتر در خصوص تفاوت تحصیل در دانشگاه و کالج کلیک نمایید.
برخی رشته های تحصیلی در کالج ها به شرح ذیل می باشند:
- Electro Mechanical Design
- Financial Services Management
- Human Resources Management
- International Business
- Marketing Management
- Project Management and Environmental
- Project Management and Information Technology
- Visual Effects for Film and Television
- GIS Applications
- Business Studies
- Computer Civil Engineering
- Electronic Engineering
- Electro Mechanical
- Environment Technician
- ۳D, Game, and Animation Design
- Advanced Accounting
- Electronics Design
- Bioinformatics
- Esthetics and Spa Therapies
- Corporate Communications and Management
- Advanced Database Developer
دانشگاه ها و دانشکده های کانادا
دانشگاههای کانادا بخاطر کیفیت بسیار بالای آموزشی و پژوهشی از معروفیت و اعتبار بینالمللی برخوردار میباشند. تمامی دانشگاه ها بدون در نظر گرفتن محل، اندازه یا رشته تحصیلی از کیفیت آموزشی بسیار بالائی برخوردار هستند. دانشگاه هایی که از منابع اعتباری دولتی استفاده میکنند عضو انجمن دانشگاهها و کالجهای کانادا میباشند. دانشگاههای کانادا دورههای ۳ تا ۴ ساله لیسانس، ۱ تا ۳ ساله فوق لیسانس و ۳ تا ۴ ساله دکتری را به متقاضیان ارائه میدهند. بیشتر دورهها دارای درسهای اصلی و درسهای انتخابی هستند که دانشجو در طول دوره آنها را میگذراند. بعضی از دورهها مانند دوره مهندسی از درسهای انتخابی کمتری برخوردار میباشند. جهت ادامه تحصیل در دوره کارشناسی ارشد داشتن لیسانس ۴ساله با معدل۳ (۷۵ درصد) الزامی میباشد.
سال تحصیلی از سپتامبر تا آوریل میباشد (دو نیم سال ۴ ماهه). بعلاوه این، بعضی از دانشگاهها ترم تابستانی (۲ماهه) نیز ارائه میدهند. اگرچه سپتامبر ماه آغاز سال تحصیلی میباشد ولی برای بعضی از رشتهها در بعضی دانشگاهها میتوان در ماه ژانویه و بعضی وقتها در ماه می ثبتنام نمود. دانشجویان انتقالی از شانس بیشتر برای شروع در ژانویه یا ماه می برخوردار هستند.تمامی دانشجویان مقطع کارشناسی دانشگاههای کانادا قبل از پایان دوره کارشناسی درس کارآموزی پاس میکنند.
این به آن معنیست که قبل از فارغالتحصیلی دانشجو میتواند مدتی را در شرکت مرتبط با رشته خود کار کند و تجربه لازم را بدست اورد. دورههای کارآموزی معمولاً بعد از سال اول یا دوم آغاز میشود. برخی از دورههای کارآموزی فقط برای کسانی که تابعیت کانادا را دارند ارائه میشود. Bachelor برای ۴ سال تحصیل در دانشگاه و برای فارغ التحصیلان رشته های هنری و معماری اعطا میگردد. این مدرک معادل لیسانس میباشد و گاه تا ۵ سال نیز دوره آن طول خواهد کشید.
Master همان مدرک فوق لیسانس است که باید برای اینکه در این دوره بتوانید ثبت نام کنید حداقل معدل لازم که B باشد را در دوره Bachelor کسب نموده باشید. ورود به رشته های غیر مرتبط در این دوره با دوره قبلی مستلزم گذراندن برخی از دروس اضافی تر به عنوان پیش نیاز است. این دوره بین ۱.۵ تا ۳ سال بسته به رشته به طول خواهد انجامید.
PHD. یا دکترا درجه نهایی تحصیل در دانشگاه های کانادا میباشد که برای ورود به این دوره باید معدل b+ یا بالاتر در Masterرا دارا باشید. در ضمن آن باید معرفی نامه و یا توصیه نامه های استادان قبلی را دانشجو برای اثبات توانایی های خود ارائه دهد. پذیرش دانشجو در مقطع دکترا کمی شرایط سخت تری دارد. مثلا دانشجو باید تماما سال های تحصیلی خود را گذرانده باشد، دروس مورد نظر را گذرانده باشد، در یک امتحان جامع شرکت کند که هم بصورت کتبی است و هم شفاهی و در اخر هم باید پایان نامه ای تهیه و از ان دفاع نماید. این دوره معمولا ۴ سال به طول خواهد انجامید.همچنین در شرایط خیلی خاص ورود به مقطع دکترا بدون داشتن مدرک master هم امکانپذیر است. همچنین افرادی که پس از تحصیلات پزشکی در امتحان CMQ کانادا موفق شوند می توانند در رشته پزشکی در کانادا مشغول به فعالیت شوند این موضوع بخصوص برای فارغ التحصیلان رشته پزشکی که برای کار به کانادا مهاجرت می کنند حائز اهمیت است.
رشته های تحصیلی در کانادا
کانادا یکی از کشورهایی است که در همه رشتههای دانشگاهی نظیر رشتههای فنی مهندسی، علوم انسانی، علوم پایه و رشتههای پزشکی از سطح علمی بالایی را داراست. دانشگاههای کانادا با امکان پذیرش دانشجو در هر رشته ای سالانه هزاران دانشجو از سراسر دنیا را پذیرش میکنند. پر مخاطبترین رشتهها در دانشگاههای کانادا: علوم کامپیوتر، روانشناسی، حقوق، حسابداری، مهندسی برق، تخصصهای مختلف پزشکی و دندانپزشکی، پرستاری، داروسازی، مدیریت MBA و رشتههای هنر و معماری هستند که دانشجویان بین المللی بسیاری در این رشتهها در دانشگاههای مختلف این کشور در حال تحصیل هستند.
سیستم دانشگاهی کانادا با بهره گیری از سیستم نوین آموزشی و تکنولوژی پیشرفته، دانشگاههایی با بهترین کیفیت آموزشی را پدید آورده است که علاقمندان بسیاری را در سراسر جهان به خود جذب مینماید. این سیستم دانشگاهی ۲۵ جایزه نوبل را تا کنون برای پژوهشگران و هنرمندان کانادا به ارمغان آورده است. بسیاری از دانشگاههای کانادا جزو دانشگاههای برتر دنیاست که بسیاری از آنها مورد تایید وزارت علوم ایران نیز میباشند. دانشگاههای کانادا با یکدیگر رقابت دارند و از استاندارد بالائی برخوردار هستند و از اینرو تنها دانشجویانی را میپذیرند که دارای نمرات سطح بالایی باشند. کلا برای دوره لیسانس باید شرایط اعلام شده زبان، شرایط علمی و شرایط مربوط به رشته تحصیلی را برآورده سازید.
در موسسات آموزش عالی که برنامههای تحصیلی آنها به زبان انگلیسی است حداقل امتیاز آزمون زبان انگلیسی به شرح زیر می باشد:
دوره تحصیلی | IELTS آکادمیک | TOEFL – IBT |
لیسانس | ۶.۰۰ | ۸۵ |
فوق لیسانس | ۶.۵ | ۹۲ |
دکترا | ۷ | ۱۰۰ |
بعضی انستیتوها دانشجویان ممتاز را بدون شرکت در آزمونهای IELTS و یا TOEFL میپذیرند و قبل از شروع دوره تحصیلی دوره آموزشی زبان انگلیسی (ESL) را برای دانشجویان خود برگزار میکنند. اینگونه مراکز تحصیلی قبل از شروع برنامههای تحصیلی به برگزاری کلاسهای زبان انگلیسی و پیش دوره تحصیلی اقدام میکنند. این روش برای دانشجویان خارجی که نیاز به دریافت ویزای دانشجویی دارند مناسب نیست.
سابقه تحصیلی مورد نیاز برای بعضی از رشتههای دانشگاهی
- برای رشته مهندسی: رشته مهندسی نیاز به ریاضیات (حسابان، جبر و هندسه) فیزیک، شیمی و انگلیسی دارد.
- برای رشتههای علوم: (دورههای ۴ساله): نیاز به ریاضیات و دو تا از دروس مشارالیه احتیاج است: فیزیک، شیمی یا زیستشناسی
- برای مدیریت بازرگانی یا رشتههای تجاری (دوره ۴ ساله): نیاز به ریاضیات (حسابان) و انگلیسی دارید. دانشجویانی که فاقد دیپلم ریاضی هستند بایستی در دوره پیشدانشگاهی ۱ساله شرکت کنند.
لیست رشتههائی که قبل از پذیرش نیاز به سابقه دانشگاهی دارند:
- رشته پزشکی: بعد از لیسانس ۳ یا ۴ ساله (علوم پایه) یک دوره ۴ ساله (دوره بالینی) باید گذرانده شود (در مجموع دوره ۷ الی ۸ ساله). بیشتر دانشکدههای پزشکی نیاز به امتحان MCAT و انجام مصاحبه حضوری دارند.برای کسب اطلاعات بیشتر در خصوص رشته پزشکی کلیک نمایید.
- در کانادا دوره ماقبل پزشکی وجود ندارد و بیشتر دانشجویان بعد از اتمام دوره لیسانس (علوم پایه) وارد دانشکده پزشکی میشوند. پزشکی یک دوره رقابتی میباشد و تنها دانشجویان خارجی که داری صلاحیتهای علمی بالائی باشند (که این تنها ۹درصد کل متقاضیان را شامل میگردد) برای وارد شدن به دانشکده پزشکی پذیرفته میشوند.
- رشته حقوق: دوره ۳ ساله بعد از گذراندن دوره لیسانس ۲، ۳ یا ۴ ساله (در کل دوره ۵ الی ۸ ساله). رشته حقوق نیاز به گذراندن امتحان LSAT دارد.برای کسب اطلاعات بیشتر در خصوص رشته حقوق کلیک نمایید.
- رشته دندانپزشکی: دوره ۴ ساله بعد از گذراندن ۳۰ واحد دانشگاهی (۲ سال) در کل یک دوره ۶ ساله
- در کانادا پیش دورهای برای دندانپزشکی در سطح دانشگاه وجود ندارد. متقاضیان دوره دندانپزشکی برای گرفتن پذیرش می بایست داری مدرک کارشناسی از یکی از رشته های علوم پایه باشند و همچنین نمره قبولی در امتحان DAT را بدست آورند. وارد شدن به رشته دندانپزشکی همانند پزشکی بسیار رقابتی است.
- رشته فیزیوتراپی: بیشتر دانشگاهها و کالجها قبل از پذیرش نیاز به مطالعات ۱ یا چند ساله در سطح دانشگاهی دارند.
- دانشجویان انتقالی: برای انتقال از یک دانشگاه به دانشگاهی دیگر، سابقه تحصیلی و ریز نمره شما در دانشگاه فعلی مورد بررسی دقیق قرار می گیرد. بیشتر دانشگاهها قبل از گذراندن حداقل ۲ سال تحصیلی (۶۰ واحد درسی) از اعطاء کارنامه رسمی و یا مدرک تحصیلی قابل استفاده جهت انتقال خودداری می نمایند.
مهمترین دانشگاههای کانادا عبارتند از:
نام دانشگاه | نام انگلیسی | رتبه دانشگاه در دنیا | شهر | ایالت (استان) |
دانشگاه تورنتو | University of Toronto | ۳۱ | تورنتو | انتاریو |
دانشگاه مک گیل | McGill University | ۳۲ | مونترال | کبک |
دانشگاه برتیش کلمبیا | UBC University of British Columbia | ۵۱ | ونکوور | بریتیش کلمبیا |
دانشگاه آلبرتا | University of Alberta | ۹۰ | ادمونتون | آلبرتا |
دانشگاه مونترال | University of Montral | ۱۳۰ | مونترال | کبک |
دانشگاه مک مستر | McMaster University | ۱۴۰ | همیلتون | انتاریو |
دانشگاه واترلو | University of Waterloo | ۱۵۲ | واترلو | انتاریو |
دانشگاه کلگری | University of Calgary | ۲۱۷ | کلگری | آلبرتا |
دانشگاه کوئینز | Queen’s University | ۲۲۴ | کینگستون | انتاریو |
دانشگاه سایمون فریزر | Simon Fraser University | ۲۴۵ | ونکوور | بریتیش کلمبیا |
دانشگاه اتاوا | University of Ottawa | ۲۸۹ | اتاوا | انتاریو |
دانشگاه یورک | York University | ۴۴۱ | تورنتو | انتاریو |
هزینههای زندگی در کانادا
کانادا ۲۴ امین کشور ثروتمند دنیا شناخته میشود که اقتصاد توانمند آن بر تولیدات داخلی مبتنی بر نفت و صنایع شیمیایی میباشد. با وجود ثروتمند بودن این کشور هزینه زندگی در کانادا نسبت به سایر کشورهای آمریکایی و اروپایی پایین تر است. به همین علت کانادا مقصد بسیاری از کسانی است که به دنبال مهاجرت هستند.واحد پول کانادا با نام دلار کانادا (CAD) شناخته میشود که با علامت اختصاری C$ نوشته میشود. دلار کانادا (Canadian Dollar) با نام محلی لونی (Loonie) جزو ۱۰ پول با ثبات دنیا است که در طول سالهای گذشته بر ارزش آن افزوده شده است.بنا به گزارش سازمانهای جهانی هزینههای زندگی و تحصیل در کانادا بسیار کمتر از کشورهای هم سطح آن مانند آمریکا و انگلیس است اما این کمتر بودن هزینهها استثنائاتی نیز دارد. در بحث مسکن، کانادا نسبت به سایر کشورها از هزینه بیشتری برخوردار است. قیمت خانه در کانادا به طور میانگین ۷ تا ۱۱ برابر متوسط حقوق سالانه است. یعنی یک فرد باید ۷ تا ۱۱ سال کار کند تا بتواند خانه بخرد.پایین بودن هزینه تحصیل و زندگی در کانادا باعث شده است که این کشور به عنوان یکی از ۱۰ کشور برتر برای مهاجرت شناخته شود. بسیاری از دانشجویان بین اللملی به دلیل کیفیت بالای زندگی، ثبات اقتصادی، هم زیستی فرهنگی و سطح بالای علمی دانشگاههای این کشور آن را به عنوان اولین هدف ادامه تحصیل در خارج از کشورخود قرار میدهند.
واحد ارز در کانادا : دلار کانادا (لونی یا CAD) C$
متوسط هزینه ماهانه زندگی در کانادا بین ۷۰۰تا ۱۸۰۰ دلار کانادا برآورد شده است.
هزینه تحصیل در کانادا
در مقایسه با کشورهای دانشجو پذیر مانند آمریکا، انگلیس و استرالیا هزینه تحصیل در کانادا پایین تر است. علاوه بر کم بودن شهریه دانشگاههای کانادا کم بودن هزینه زندگی در کانادا باعث شده است که دانشگاههای کانادا جزو مهاجر پذیرترین دانشگاههای جهان طبقه بندی شوند. شهریه دانشجویان بین المللی در دانشگاههای کانادا به طور متوسط سالانه بالغ بر ۱۲۰۰۰ تا ۴۰۰۰۰ دلار کانادا میباشد. هزینه شهریه ادامه تحصیل در کانادا نسبت به رشته متغییر خواهد بود. این هزینه برای دانشجویان بومی کانادا بین ۱۰۰۰ تا ۵۰۰۰ دلار کانادا متغییر خواهد بود. همچنین دانشجویان استان کبک از هزینه کمتری برخوردار خواهند بود.لازم به ذکر است که کانادا از جمله کشورهای پیشرو در ارائه انواع فاند تحصیلی کانادا و بورسیه تحصیلی کانادابرای دانشجویان برتر بین اللملی هستند در نتیجه یک دانشجوی طراز اول با سابقه درخشان به راحتی میتواند برای تحصیل در دانشگاههای کانادا درخواست بورسیهبدهد و از انواع بورس تحصیلی متناسب با بودجه خود بهرمند گردد. بورسهای ارائه شده به دانشجویان بین المللی بیشتر در مقاطع کارشناسی ارشد، دکترا و پسا دکترا ارائه میشود.
هزینههای مسکن در کانادا
بسیاری از کسانی که قصد مهاجرت به کانادا را دارند توانایی خرید خانه در وهله اول را ندارند به همین علت لازم است که در سالهای آغازین اقدام به اجاره خانه متناسب با توان خود نمایند. هزنیه متوسط اجاره یک آپارتمان دو خوابه در محلههای ایرانی نشین بین ۱۲۰۰ تا ۱۷۰۰ دلار کاناداست. هرچه منطقه مسکونی به سمت مرکز شهر یا مناطق اعیان نشین پیش رود به همان میزان هزینه اجاره ماهیانه نیز افزایش خواهد یافت حداقل این هزینهها بیشتر از ۲۵۰۰ دلار کانادا خواهد بود.توجه داشته باشید کسانی که در کانادا خانه خریداری میکنند باید سالانه بالغ بر ۳۰۰ تا ۷۰۰ دلار کانادا به عنوان مالیات پرداخت نمایند اما کسانی که در خانههای استیجاری زندگی میکنند از پرداخت مالیات معاف خواهند بود.
هزینه غذا در کانادا
هزینه غذا در کانادا نسبت به کشورهای هم طراز خود پایین تر است، هرچند در سالهای گذشته کانادا با افزایش قیمت مواد خوراکی مواجه شده است اما همچنان قیمت تمام شده پایین از کشورهای آمریکا، انگلیس است. متوسط هزینه ای که در طول ماه هر فرد برای غذا و رفت و آمد در کانادا خرج میکند بالغ بر ۴۰۰ تا ۶۰۰ دلار کانادا است. همچنین هزینه خورد و خوراک در کانادا به ازای هر فرد در رستورانهای محلی بین ۲۰ تا ۲۵ دلار کانادا است. در لیست تهیه شده قیمت پایه برای برخی از مواد خوراکی درج شده است.
هزینههای بهداشتی درمانی در کانادا
همه شهروندان کانادا از بیمه بهداشتی درمانی رایگان برخوردار هستند که غیر از دارو تمامی سرویسهای دریافتی برایشان رایگان تمام میشود. این بیمه شامل کسانی که به عنوان مهاجر وارد مرزهای این کشور شده اند نمیشود و این افراد باید برای خریداری بیمه سلامت و درمانی خود در اسرع وقت پس از ورود به خاک این کشور اقدام نمایند. این دانشجویان باید برای فعال سازی بیمه خود به مراکز ایالتها یا استانها مراجعه نمایند. مدت بیمه بستگی به طول اقامت آنها در کانادا دارد.لازم به ذکر است دانشجویان خارجی مشغول به تحصیل در برخی از استانها مانند کبک، انتاریو،نواسکوچیا و جزیره پرنس ادوارد باید بیمه سلامت خصوصی کانادا نیز دریافت نمایند.
وام دانشجویی در کانادا
در صورتی که دریافت کمکهای تحصیلی متداول نظیر بورسیه تحصیلی کانادا و اسکالرشیپ برای دانشجوی بینالمللی مقدور نباشد، فرد میتواند به گزینه دیگری به نام وام دانشجویی رجوع کند.
امکان دریافت وام دانشجویی در کانادا معمولا برای شهروندان یا افراد مقیم این کشور امکان پذیر است. البته در بعضی مواقع دانشجویان بینالمللی هم میتوانند نوع خاصی از وام را دریافت کنند. در کانادا وامها به این صورت است که مبغی از وام توسط دانشجو بازپرداخت میشود و قسمتی به عنوان کمک بلاعوض دولت به دانشجویان پرداخت میگردد.به همین علت وام دانشجویی معمولا به شهروندان کانادایی و افراد مقیم این کشور پرداخت میشود. البته علاوه بر امکان دریافت انواع وام، امکان دریافت بورسیه تحصیلی در کانادا وجود دارد.
وام Bursaryبرای دانشجویان در کانادا
وام Bursary به دانشجویان با حداکثر مبلغ ۱۰۰۰ دلار پرداخت میشود و لازم نیست این مبلغ بازپرداخت شود. این وام مربوط به دورههای تخصصی میباشد که توسط کالجها یا دانشگاهها برگزار میشود تعلق میگیرد و افرادی که در دورههای دانشگاهی شرکت میکنند شانس بیشتری برای دریاف این بورسیه را دارند. زمانی در حدود ۵ تا ۶ هفته برای دریافت این نوع وام مورد نیاز است.
چون مبلغ این وام ۱۰۰۰ دلار است، مابقی مبلغ شهریه دوره باید توسط دانشجو پرداخت شود. مثلا اگر دورهای که قرار است شرکت کنید ۲۰۰۰ دلار هزینه دارد، در ابتدا خودتان ۱۰۰۰ دلار آن ار پرداخت میکنید و سپس ۱۰۰۰ دلار وام شما پرداخت میشود. البته چون این نوع وام نیازبه بازپرداخت ندارد، فردی که تقاضای این نوع وام را میکند باید بیشتر از ۱ سال در کانادا زندگی کرده باشد. این نوع وام بیشتر جهت دورههایی است که هزینه آنها خیلی زیاد نیست و به کمک این نوع وام بتوان مبلغ شهریه دوره را پرداخت کرد.
چه کسانی میتوانند این نوع وام را دریافت کنند؟
- شهروند کانادائی یا افرادی که دارای اقامت دائم یا پناهندگی باشند
- در زمان مشخص، درخواست خودتان را ارئه داده باشید.
- درپایان دورهای که قصد تحصیل در آن را دارید، مدرک معتبر از دانشگاه یا کالج معتبر ارائه گردد.
- نیاز واقعی مالی شما مورد بررسی قرار گیرد و نیاز شما به این نوع وام توسط دولت تایید گردد.
- رشته مورد تایید( در بعضی از رشتهها این نوع وام پرداخت میشود) باشد.
اکثر وامهای دانشجویی به افرادی که در دورههای تمام وقت شرکت میکنند پرداخت میشود ولی این نوع وام به افرادی که دانشجوی پارهوقت هم باشند، پرداخت میشود.
مبلغ این وام به نوع دوره و شرایط شما بستگی دارد ولی معمولا مبلغ ۱۰۰۰ دلار به همه افراد پرداخت میشود.
برنامه حمایت از دانشجویان اونتاریو : (Ontario Student Assistance Program (OSAP)
وام OSAP فقط به دانشجویان استان اونتاریو توسط دولت کانادا و استان اونتاریو پرداخت میشود. این وام هزینههای مختلفی مثل خرید کتاب، شهریه دانشگاه، حمل و منقل و … را شامل میشود. اوسپ به انواع گوناگونی مثل وام، وام بلاعوض، بورسیه تحصیلی و کمک هزینه تحصیلی را شامل میشود.۲ مورد معمول آن عبارتند از:
- اعطای کمک هزینهای که شما مجبور به بازپرداخت آن نیستید.
- از طریق وام یا Loan که در آینده باید توسط دانشجو بازپرداخت شود.
چه کسانی میتوانند وام OSAP را دریافت کنند؟
- شهروندان یا افراد دارای اقامت دائم کانادا یا پناهندگان کانادا
- افرادی که مقیم استان اونتاریو باشند.(یعنی ۱۲ ماه به طور مستمر در اونتاریو حضور داشته باشند)
- دانشجوی موسسه آموزشی یا دانشگاهی و نیز مشغول به تحصیل در رشتهای باشد که از سوی اوسپ تایید شده باشد)در بعضی رشتهها اوسپ پرداخت نمیشود.)
- طول دوره ثبت نام شده ۱۲ هفته یا بیشتر باشد.(معمولا این نوع وام برای دورههای مقاطع رسمی(آکادمیک) پرداخت میشود. البته افرادی که در دوره کالجهای معتبر هم رکت کنند، میتوانند این نوع وام را دریافت کنند.
- این وام به افرادی که حدودا نصف تحصیل خودشان را گذرانده باشند، پرداخت میشود. دانشجو باید ۶۰ درصد از کل دروس دوره و دانشجویان معلول ۴۰ درصد از کل دروس دوره را اخذ کرده باشند.
- قبلاً از اوسپ استفاده نکرده باشد .
- مشکل قانونی بابت دریافت وان نداشته باشد.
افرادی که ۱۲ ماه به طور مستمر در اونتاریو زندگی نکرده باشند، اما همسر یا والدینشان به طور مستمر ۱۲ ماه را در اونتاریو زندگی کرده باشند، میتوانند از اوسپ استفاده کنند.
اوسپ پارهوقت
بخشی از کمکهای اوسپ مربوط به دانشجویانی میشود که به طور پاره وقت مشغول به تحصیل هستند.(یعنی دانشجویانی که ۲۰ تا ۶۰ درصد واحدهای ارائه شده را اخذ کرده باشند)
چه زمانی نمیتوان از OSAP استفاده کرد؟
- زمانی که درخواست وام دانشجویی میدهید، وام دیگری گرفته باشید.
- اعتار مالی شما رد شده باشد.(بدهکاری داشته باشد یا اعتبار مالی شما از بین رفته باشد.)
- به دولت اعلام ورشکستگی کرده باشید.
- دانشجوی بینالمللی باشید. چرا که افراد باید شهروند کانادا یا کارت اقامت دائم باشند.
مبلغ OSAP چقدر است؟
هزینههای دوران تحصیل: مقدار مبلغی که دانشجو برای پرداخت هزینههایی مانند پرداخت شهریه، خرید کتاب، هزینههای زندگی فردی و هزینه های مراقبت از فرزندان و حتی تامین تجهیزات زندگی که نیاز دارد. این مبلغ به شهریه دانشگاه، مجرد یا متاهل بودن، محل اقامت و … بستگی دارد. و میزان وام را خود دولت مشخص میکند. نکته مهم این است که در زمان درخواست وام تمام موارد ارائه شده با صداقت کامل پاسخ داده شود.
برای طی کردن یک سال تحصیلی برای دانشجویان تمام وقت:
افرادی که مجرد باشند میتوانند حداکثر مبلغ ۱۲۰۰۰ دلار دریافت کنند.
افرادی که متاهل باشند میتوانند حداکثر مبلغ ۱۹۰۰۰دلار دریافت کنند.
البته اگر با توجه به مبلغ وام، دانشجو باز هم نتواند از پس هزینههای تحصیل و زندگی خودش بر بیاید، میتواند درخواست وام یا کمک هزینه دیگری را کند.
چقدر از مبلغ وام را باید بازپرداخت کنیم؟
تا زمانی که مشغول به کار نشوید، مبلغی از شما دریافت نمیشود. اگر بعد از اتمام تحصیلتان، کار مورد نظر را پیدا نکنید، لازم نیست مبلغی پرداخت کنید.
همچنین خانه شما در میزان مبلغ وام شما تاثیری ندارد و فقط میزان حقوق شما در مبلغ وام موثر است.
- معمولا مقداری از مبلغ پرداختی به شما به صورت بلاعوض میباشد و نیازی به بازپرداخت ندارد.
چه زمانی درخواست اوسپ دهیم؟
همیشه باید قبل از شروع ترم تحصیلی در خواست خود را ارائه دهید.حتی میتوانید قبل از اخذ پذیرش در دوره مورد نظرتان درخواست خود را ارائه دهید. همیشه قبل از اینکه دوره مورد نظرتان را شروع کنید، مطمئن شوید رشته یا دوره مورد نظر شما درلیست دورههایی است که به آن وام اوسپ تعلق میگیرد یا خیر.
البته برای دانشجویان امکان دریافت بورسیه تحصیلی یا اسکالرشیپ در مقاطع فوقلیسانس و دکتری وجود دارد.
برای دریافت اطلاعات کامل درباره طرحهای مختلف وام دانشجویی میتوانید به وبسایت رسمی دولت کانادا به آدرس زیر مراجعه کنید.
https://www.canada.ca/en/services/benefits/education/student-aid/grants-loans.html
برای بررسی تخصصی رزومه خودتان برای دریافت پذیرش تحصیلی و امکان دریافت بورسیه تحصیلی در دانشگاههای کانادا میتوانید با مشاوران استادی پلن تماس بگیرید تا رزومه شما را به صورت تخضصی بررسی نمایند.
همه چیز در مورد کشور کانادا
کانادا در شمال قاره آمریکای شمالی است که از ده استان و سه قلمرو تشکیل شدهاست. این کشور از اقیانوس اطلس تا اقیانوس آرام و از شمال تا اقیانوس منجمد شمالی گستردهاست. کانادا با مساحت ۹٫۹۸ میلیون کیلومتر مربع، دومین کشور پهناور جهان از نظر مجموع مساحت و چهارمین کشور پهناور جهان از نظر مساحت خشکی است. مرز مشترک کانادا با ایالات متحده، بلندترین مرز زمینی در جهان است. بخش زیادی از خاک کانادا به دلیل سرمای هوا و نزدیکی به قطب شمال، خالی از سکنه است. در زبان فارسی، نام کانادا بر اساس تلفظ فرانسوی آن رواج یافتهاست. حکومت کانادا یک دموکراسی پارلمانی فدرال و یک پادشاهی مشروطه است که در حال حاضر ملکه الیزابت دوم رئیس کشور است. ساختار حکومت کانادا از پادشاه یا ملکهٔ بریتانیای کبیر، دولت فدرال، دو مجلس سنا و عوام، دولتهای ایالتی و فرماندار کل که به عنوان نمایندهٔ ملکه الیزابت ایفای نقش میکند، تشکیل شدهاست. رأی دهندگان کانادا و شهروندان نیز در قاعدهٔ این هرم قرار میگیرند. این کشور توسط دولتهای مستقل از هم اداره میشود، که در مجموع زیر پوشش دولت فدرال قرار گرفتهاند. هرچند کانادا پس از روسیه بزرگترین کشور جهان است، اما جمعیت آن تنها، حدود یکپنجم جمعیت روسیه است. نزدیک به ۹۰ درصد از جمعیت این کشور در امتداد مرز جنوبی آن، تا فاصله ۲۰۰ کیلومتری آمریکا زندگی میکنند. پرجمعیتترین شهرهای کانادا به ترتیب تورنتو، مونترال و ونکوورهستند. نزدیکی جغرافیایی این کشور به آمریکا سبب شده تا روابط اقتصادی کانادا و آمریکا بسیار گسترده باشد، به گونهای که آمریکا و کانادا بزرگترین رابطه اقتصادی را در جهان دارند و حجم معاملات این دو کشور با هم از معاملات هر دو کشور دیگری در جهان بیشتر است. با این حال این رابطه اقتصادی قوی، زیانهایی هم برای کانادا در پی داشتهاست.
آلودگی ناشی از فعالیت کارخانههای آمریکایی در نزدیکی مرز دو کشور یکی از این زیانهاست. کانادا منابع طبیعی فراوانی دارد. آب و هوای آن سرد و در بیشتر نقاط قطبی است. البته آب و هوا در بخش جنوب غربی، جایی که شهر ونکووردر آن قرار دارد، معتدل است.آبشار نیاگارا، پهناورترین آبشار جهان هم در مرز این کشور با ایالات متحده قرار دارد. کانادا به ۱۰ استان و ۳ ناحیه یا قلمرو تقسیم شدهاست. استانها در مجموع استقلال زیادی از دولت مرکزی دارند، اما، درجهٔ این آزادی عمل در نزد قلمروها کمتر است. مهمترین استان از لحاظ اقتصادی و سیاسی استان انتاریو میباشد که شهرهای تورنتو و اتاوا در آن قرار دارند. کبک، آۀبرتا، بریتیش کلمبیا، منیتوبا، نیوبرانزویک، نیوفاندلند و لابرادور،نیوواسکوچیا ، انتاریو، جزیرهٔ پرینس ادوارد آیلند و ساسکاچوان استانهای این کشور هستند. ۳ قلمروی آن نوناووت،قلمرو های شمال غرب و یوکاناست. نوع حکومت در استانها، فدرالیسم با درجهٔ خودمختاری بیشتر، از دولت فدرال است که این خود مختلری در نوع حکومت قلمروها کمتر به چشم میخورد. هرکدام از این دو بخش، یعنی استانها و قلمروها، دارای فهرستی از سمبلهای منحصر به خود هستند. استانها، مسئول اکثر برنامههای اجتماعی، مثل مراقبتهای بهداشتی، آموزش و پرورش و رفاه عمومی (کمکهای مالی) هستند و با هم بیشتر درآمد را از دست فدرال دریافت میکنند، که این اصل تقریباً در میان ساختار حکومتی کشورهای متحد در جهان، وجود دارد. دولت فدرال، با اعمال قدرت خود میتواند سیاستهای ملی را در مناطق استانی نیز، به اجرا بگذارد، مثل لایحهٔ الحاقی بهداشت کانادا؛ که البته مسئولین استانی میتوانند آنها را نادیده بگیرند، اما این مسئله در عمل به ندرت اتفاق میافتد. برابرسازی پرداختیها (حقوق)، توسط دولت فدرال صورت گرفت تا به مردم اطمینان ببخشد که استانداردهای برابری در مورد ارائهٔ خدمات و اخذ مالیات، در میان استانهای فقیر و غنی، ارائه میشود. تمام استانهای این کشور اعضای قوهٔ مقننه که از سرتاسر ایالات و استانها انتخاب میشوند و ریاست آن به عهدهٔ نخستوزیر است را انتخاب میکنند، به همان روشی که خود نخستوزیر انتخاب میشود. هر استان همچنین دارای یک بخش است که نمایندهٔ ملکه الیزابت است، همانند استاندار کانادا، که به پیشنهاد نخستوزیر کانادا به این سمت منصوب میشود که در سالهای اخیر، در اینباره با دولتهای استانی نیز، مشورت میشود.
کانادا کشوری نوین و دارای فناوری پیشرفته است و توان فراهم کردن انرژی سوختی خود از منابع درونمرزی را دارد. این کشور دارای منابع گسترده طبیعی است، و برخی از استانهای آن وابستگی سنگینی به بهرهگیری از این منابع دارند.
آب و هوای کانادا
آب و هوای کانادا روی هم رفته سرد و در بیشتر جاها قطبی است. البته آب و هوا در بخش جنوب غربی، جایی که شهر ونکوور و جزیره ونکوور از استان بریتیش کلمبیا در آن قرار دارند، معتدل است. تورنتو نیز که از شهرهای مهم این کشور است از نظر پویندگیهای بورسی در جهان بین ۱۰ کشور نخست از نظر بورس است. آب و هوای تورنتو سرد و جنگلهای تایگا در این کشور دیده میشود برج سی ان در تورنتو نخستین برج بلند مخابراتی جهان است. در بیرون از شهر آبشار نیاگارا جای دارد که بزرگترین آبشار از دید پهنا است و یک دهکده رؤیایی نیز به همین نام (نیاگارا) هست. نزدیک به نیمی از پهنای کانادا را فلات لارنسی میسازد، منطقهای کما بیش هموار پوشیده از سنگ سخت که خلیج هودسون را دربردارد و تا ژرفای سرزمینهای درونی رخنه میکند. پایانی دور از دریای این فلات سراشیب تندی دارد که در شرق در کنار زمینهای پست پیرامون رود لارنس و دریاچههای بزرگ پیدا است. به سوی غرب رشتهای از دریاچههای بیشتر (دارای دریاچهٔ وینیپگ) مرز با جلگههای سبزه زار میانی را جدا ساخته میکند. منطقهٔ کوهستانی گستردهای – با بیش از ۸۰۰ کیلومتر پهنا – در غرب جلگهها جای دارد. این رشته کوههای غربی متشکل است از کوههای راکی مکنزی کرانی و سنت الایاس که دارای بلندترین قله کاناداست. آب و هوای بیشتر بخشهای کانادا، تابستانهای معتدل و زمستانهای سرد و دراز و منتهای درجات دما را دارد. آب و هوای شمال دور قطبی است. در کران اقیانوس آرام میانگین دما در زمستان تنها کمی بالاتر از دمای یخزدگی است. در بیشتر بخشهای بریتیش کلمبیا ریزش باران سنگین است. در دیگر جاهای کشور اندازه کل بارندگی میانگین یا کم است. کمابیش در همه کانادا برف سنگینی در زمستانها میبارد. جمعیت کانادا بر طبق آخرین گزارش اداره آمار کانادا،بیش از سی و پنج میلیون و پنجاه و شش هزار نفر است. حدود چهار پنجم مردم کانادا در شهرهایی که کمتر از ۱۵۰ کیلومتر تا مرزهای آمریکا فاصله دارند زندگی میکنند.زبان فرانسه زبان مادری حدود ۶٫۶ میلیون کانادایی است. بیشتر فرانسویزبانان در استان کبک زندگی میکنند، اما در حدود ۱ میلیون نفر از آنها در استانهای دیگر کانادا به سر میبرند. حدود ۷۶ درصد از فرانسویزبانان بیرون استان کبک، در استانهای انتاریو و نیوبرانزویک زندگی میکنند. زبان فرانسهبه همراه زبان انگلیسی، دو زبان رسمی در کشور کانادا محسوب میشوند.بر پایه آمار رسمی ارائه شده از سوی مرکز آمار کانادا در سال ۲۰۱۱ در این کشور ۱۶۳٬۲۹۰ نفر ایرانی زندگی میکردهاند که ۸۳٬۴۹۵ نفر از ایشان مرد و ۷۹٬۸۰۰ نفر زن بودهاند در سرشماری سال ۲۰۰۶ جمعیت ایرانیتبارها ۱۲۱٬۵۰ ۵ بودهکه این دو رقم بیش از ۳۴٪ رشد جامعه ایرانیان کانادا را طی ۵ سال نشان میدهد.
دانشگاه های زیادی در شهرهای کشور کانادا وجود دارد که انتخاب در بین آن ها کار سختی محسوب می شود. جالب است بدانید که کانادا دارای ۸۰ دانشگاه و ۲۴۰ کالج است. سالیانه بیش از ۱۵۰۰۰۰ دانشجو از خارج از کانادا جهت ادامه تحصیل به کانادا می آیند و استان کبک به نوعی بهشت دانشگاهی کانادا می باشد.
شهرهای مهم دانشجویی کانادا
شهر تورنتو
تورنتو پایتخت استان انتاریو است و در شمال ساحل دریاچه انتاریو واقع شده است. تورنتو یکی از تاپ ترین مقصد ها برای مهاجرین از سرتاسر دنیاست. تعجب آور نیست که تورنتو یکی از بزرگ ترین و متنوع ترین شهر های کانادا باشد.تورنتو به عنوان پاینخت مالی و تجاری کانادا مطرح شده است که تقریبا که ۴۰ درصد از مراکز تجاری کانادا را شامل می شود. همچنین، بزرگ ترین بانک های کشور کانادا را در تورنتو قرار دارددانشگاه تورنتو یکی از معتبرترین دانشگاه ها در جهان است، و رتبه ۲۳ در رتبه بندی دانشگاهی دانشگاه های جهان را دارددر تورنتو سه شعبه دانشگاه مختلف وجود دارد که در مرکز شهر و همچنین غرب (میسی سگوا) و شرق (اسکاربورو) واقع شده است.تورنتو همچنین دارای دو دانشگاه دیگر، دانشگاه Ryerson و York و همچنین چندین کالج اجتماعی است.بالا ترین میزان دستمزد معلمان در کانادا متعلق به شهر تورنتو استبدون شک بزرگترین شهر کانادا یکی از مقاصد آموزشی مطلوب در این کشور می باشد. دانشگاههای تورنتو در جهان شناخته شده هستند و فرصتهای استخدامی فراوان بعد از فارغ التحصیلی از این دانشگاهها وجود دارد. دانشگاه تورنتو، دانشگاه یورک، دانشگاه رایرسون و برخی از بهترین کالج های انجمنی استان دانشجویان را از سرتاسر جهان به خود جذب می کنند. تورنتو به عنوان متنوع ترین شهر کانادا شناخته شده است. بیشتر از نیمی از افراد مقیم تورنتو خارج از کانادا متولد شده اند و این ویژگی باعث می شود تا هزاران دانشجوی بین المللی در حال تحصیل در این مکان احساسی همچون کشور خود داشته باشند.در اواخر دهه ۱۹۶۰ استان آنتاریو از طریق تاسیس تعدادی کالج فنی و مشاغل حرفه ای اقدام به ایجاد اصلاحات اساسی در تحصیلات دانشگاهی کرد. این کالج ها کیفیت و طیف آموزشی را ارائه می دهند که در خیلی از موارد به اندازه مدرک دانشگاهی مورد توجه می باشد. از بین این کالج ها تورنتو دارای سنکا، جورج براون، هامبر و سنتنیال می باشد. اغلب اوقات دانشجویان بین المللی که به دنبال آموزش عملی با فرصتهای شغلی و امکان پیشرفت در طول برنامه تحصیلی کوتاهتر یک یا دو سال می باشند کالج آنتاریو را مد نظر خواهند داشت.علاوه بر این اخیرا آنتاریو گزارشی از دو دسته مهاجرتی از فارغ التحصیلان بین المللی اعلام کرده است. دسته فارغ التحصیلان بین المللی کارشناسی ارشد و دسته فارغ التحصیلان دکترای بین المللی از برنامه داوطلب مهاجرتی آنتاریو (OINP) که برای افراد متقاضی واجد شرایط که در آنتاریو تحصیل کرده اند مسیری را به سوی اقامت دائم در کانادا ارائه می دهد.
شهر مونترال
شهر مونترال که دارای بیش از ۳۰ دانشگاه و کالج می باشد در سال ۲۰۱۷ از طرف رتبه دهی QS به عنوان بهترین شهر جهان برای دانشجویان شناخته شده است. دو شهر محبوب دیگر کانادا برای دانشجویان بین المللی، ونکوور و تورنتو می باشند، ونکوور رتبه ۱۰ و تورنتو همراه با هنگ کونگ رتبه ۱۱ را کسب کرده اند.رتبه دهی بر اساس عوامل متفاوتی انجام می شود که شامل نظرسنجی از دانشجویان، کیفیت دانشگاه و تسهیلات، فرصتهای شغلی، هزینه زندگی و سطح تحمل و صداقت مردم کشور می باشد. اگرچه شهرهای کانادا نسبت به استرالیا رتبه بالاتری دارند اما استرالیا تنها کشور دیگری در جهان با سه شهر در بین ۲۰ شهر برتر می باشد. عملکرد قوی و منحصر به فرد کانادا در رنبه بندی نشاندهنده علت شناخت جهانی آن به عنوان مقصد برتر دانشجویان بین المللی می باشد. در یک زمان بیش از ۳۵۰۰۰۰ دانشجوی بین المللی در حال تحصیل در کانادا بوده که جذب موسسات شناخته شده، هزینه های تحصیل و زندگی نسبتا کم و مردم پذیرا و صادق آن شده اند.دانشجویان بین المللی و افراد فارغ التحصیل مشغول به کار در کانادا می توانند به مرکز مطالعات ویزای کانادا بپیوندند تا به انواع منابع و وسایل برای کمک در زمینه تحصیل، کار و اقامت دائم در کانادا دسترسی داشته باشند. همچنین اعضا می توانند در مسابقه کمک هزینه تحصیلی ویزای کانادا شرکت کرده و شانس برنده شدن ۲۵۰۰ دلار را امتحان کنند.در چند سال اخیر کانادا عملکرد خود را در مقیاس رتبه دهی به مقدار قابل توجهی بهبود داده است. در سال ۲۰۱۶ مونترال رتبه ۷ را کسب کرد درحالیکه تورنتو و ونکوور رتبه ۱۳ را کسب نمودند. هر سه شهز از سال ۲۰۱۵ در بین ۲۰ شهر برتر قرار داشته اند.سوزان فورتیه، مدیر و معاون رئیس دانشگاه مک گیل درباره دستاوردهای مونترال عنوان کرده است:” این رتبه بندی نشاندهنده آن است که دانشجویان و محیط کاری جهانی ما تا حد بسیار بالایی برای دانشگاههای مونترال ارزش قائل هستند. همچنین این رتبه بندی اعتباری برای روحیه پذیرا و خلاقیت سرشار از هیجان مردم شهر می باشد.
مونترال مکان باهم بودن چیزهای مختلف است: زبانها و فرهنگهای متفاوت، تجارت و هنر، تاریخ ژرف و آینده ی رویایی. زادگاه ما شهری ویژه است و دانشجویان تمایل به زندگی و تحصیل در اینجا دارند.”قبلا بهترین مکان در جهان به مدت چهار سال در پاریس قرار داشت و اکنون یک شهر فرانسوی زبان دیگر عنوان بهترین شهر را دارد. اغلب اوقات دانشجویان بین المللی جذب شهرهایی می شوند که دارای تنوع زبانی بوده تا در عین حال فرصت یادگیری زبانی دیگر به آنها داده شود. دوزبانه بودن شهر مونترال عامل مهمی در جذب دانشجویان بین المللی بوده و این عامل تنها به آنهایی که به تحصیل زبان می پردازند محدود نمی شود. خیلی از دانشجویان بین المللی عنوان کرده اند که به هم آمیختن زبان و فرهنگ فرانسوی و انگلیسی موجب زیبایی این شهر شده است. اغلب اوقات شهر مونترال با وجود جشنواره ها و رویدادهای فرهنگی در طول سال، موسیقی زنده، تئاتر و انواع غذاها، به عنوان یک زمین بازی توصیف می شود.اما شهر مونترال با وجود فرصتهای فراوان استراحت و لذت از رویدادهای فرهنگی به آموزش اهمیت زیادی می دهد. جمعیت دانشجویی مونترال با وجود ۱۱ دانشگاه و کالج های فراوان دیگر قابل ملاحظه می باشد.این شهر دارای دو دانشگاه برتر انگلیسی زبان، دانشگاه مک گیل و دانشگاه کنکوردیا و دانشگاههای فرانسوی زبان مانند دانشگاه مونترال، دانشگاه کبک مونترال و تعدادی موسسات خاص شامل École Polytechnique(دانشکده / مدرسه مهندسی وابسته به دانشگاه مونترال) و مونترال HEC (مدرسه کسب و کار وابسته به دانشگاه مونترال) می باشد.یکی از بهترین دانشگاه های شهر مونترال مک گیل است و به دلیل قرار گرفتن این دانشگاه در رتبه ۱۷ جهان شهر مونترال در بین ۱۰ شهر برتر جهان برای تحصیل انتخاب شده است. نکته قابل توجه متقاضیان تحئصیل در این شهر آگاهی از زمستان های نسبتا سخت این شهر است. یکی دیگر از ویژگی های غیرقابل انکار این شهر بزرگ، سیستم حمل و نقل عمومی فوق العاده ی آن است. اتوبوس، مترو و در بعضی مسیرها قطار سیستم ناوگان حمل و نقل عمومی این شهر را تشکیل می دهند.در سیستم حمل و نقل مونترال، هزینه خدمات مقرون به صرفه و سیستم پرداخت هزینه ی آن یکپارچه است.
شهر ونکوور
با توجه به شرایط جغرافیایی که شهر ونکوور دارا هست آب و هوای این شهر در دسته اقلیم اقیانوسی معتدل نیز قرار دارد. در فصل تابستان آب و هوای این شهر گرم و خشک بوده ولی بقیه ایام سال این شهر بارانی بوده و به خصوص در ماه های اکتبر و مارس شرایط بارانی به اوج خود می رسدچه در مرکز شهر اقامت داشته باشید چه نداشته باشید، چیزهای جالبی زیادی در شهر ونکوور وجود دارد. کوه های Grouse، Seymour و Cypress که در نزدیکی این شهر قرار گرفته اند، چیزی بیشتر از یک منظره ی زیبا را برای شهر فراهم می کنند. این کوه ها مکانی بسیار محبوبی برای ورزش های زمستانی که برخی از بهترین پیست های اسکی جهان در آنجا فراهم شده است، می باشد.عنوان لوکس ترین شهر کانادا متعلق به ونکوور است. شهر ونکوور رتبه سومین شهر برتر دانشجویی در کانادا را دارد. ونکور رتبه ی دهم در جهان را در بررسی های سازمان QS بدست آورده جز بهترین شهرهای دانشجوی جهان قرار گرفته است. همانطور که مشاهده می کنید شهرهای کانادا هر کدام را که بخواهید انتخاب کنید گزینه های مناسبی برای تحصیل هستند به طوری که مونترآل بهترین شهر دانشجویی جهان، ونکوور با سه رتبه ارتقا در رتبه ی دهم و تورنتو در رتبه ی بعد آن یعنی یازدهم قرار گرفت است.دو مورد از دانشگاه های ونکوور در لیست بهترین دانشگاه های جهان در رتبه بندی QS قرار دارند که بالاترین رتبه از این دو دانشگاه بریتیش کلمبیا در رتبه ی ۴۵ ام جهان است و دومین دانشگاه دیگر ونکوور که در این لیست قرار گرفته است، دانشگاه سایمون فریزر (SFU) می باشد که به لطف پردیس اصلی آن که در میان منطقه ی حفاظت شده ی کوه برونبی، دقیقا در خارج شهر آن قرار گرفته است، محیط آموزشی بسیار منحصر به فرد و ویژه ای را نسبت به سایر دانشگاه های کانادا ارائه می کند.ونکوور کانادا جزو شهرهای محبوب ثرتمندان آسیا به ویژه سرمایه داران چینی است. اب و هوای معتدل و مطبوع شهر ونکوور یکی از دلایل جذابیت این شهر برای مهاجرین است. البته که هزینه های زندگی در این شهر نسبت به دو شهر مونترال و تورنتو بالاتر است. ضمن اینکه اغلب ایرانیان در این شهر سکونت دارند.سالیان متمادی است که دانش آموختگان کالج ها و مراکز آموزشی این سه شهر دانشجویی باعث ایجاد رونق و شکوفایی اقتصادی، فرهنگی و اجتماعی در سطح کشور کانادا و حتی در کشور خود دانشجو شده و جوایز ممتاز جهانی نظیر جوایز نوبل در حوزه ی اقتصادی پزشکی و… را از آن خود کرده اند.ویژگی فوق العاده دیگر تحصیل در کانادا برخورداری فارغ التحصیلان دانشگاه های این کشور از مزایای اقامتی و شغلی حتی پس از اتمام تحصیل است.ونکوور همچنین دارای چندین کالج اجتماعی و دانشگاه هنر و طراحی امیلی کار است و مدرسه فیلم ونکوور، یک مدرسه هنرهای سرگرم کننده خصوصی است.
شهر اتاوا
با موقاتاوا یک شهر چند فرهنگی در کانادا است و فرهنگ ها و سنت های انگلیس و فرانسه را در خود منعکس می کند. این شهر دو زبانه است و تقریبا ۵۰ درصد از ساکنان آن انگلیسی و ۳۰ درصد آن فرانسوی صحبت می کنند و ۲۰ درصد باقی مانده ساکنان آن به زبان های دیگر صحبت می کنند. اتاوا دارای دومین رتبه ی کیفیت زندگی نسبت به هر یک از شهر های آمریکای شمالی است و سومین شهر تمیز جهان است.عیت جغرافیایی که بین کبک و تورنتو قرار دارد، اتاوا یکی از شهرهای اصلی است که دانشجویان بین المللی در آنجا تحصیل میکنند.اکثر نیروی کار در اتاوا تحصیل کرده هستند بیش از نیمی از مردم آن فارغ التحصیل دانشگاه اند و اتاوا دارای بیشترین میزان دانشمند، مهندس و دکترا در کانادا را دارد.
این شهر دارای دو دانشگاه اصلی است : دانشگاه اوتاوا و دانشگاه کارلتون.دانشگاه اتاوا یک دانشگاه دو زبانه دارای ۳۵۰۰۰ دانشجو در مقطع کارشناسی و بیش از ۶۰۰۰ دانشجویان کارشناسی ارشد است.بزرگترین دانشکده حقوق کانادا در این شهر قرار دارد.در رتبه بندی تحصیلی تایمز در سال ۲۰۱۸ دانشگاه های سراسر جهان ، دانشگاه اوتاوا در گروه ۲۰۱ تا ۲۵۰ قرار گرفت. و رتبه هفتم را در بین دانشگاه های کانادا از آن خود کرده استحدود ۱۵ درصد دانشجویان آندانشجویان بین المللی هستند.دانشگاه کارلتون دارای حدود ۲۳۰۰۰ دانشجوی کارشناسی و ۳۵۰۰ دانشجوی کارشناسی ارشد است.
دو دانشکده اصلی دانشگاه اتاوا عبارتند از کالج Algonquin و کالج زبان فرانسوی La Cité collégiale.بورس های مختلف تحصیلی و وام های متنوع باعث می شود که دانشجویان بتوانند در این شهر احساس امنیت بکنند.
ویزای تحصیلی کانادا
مجوز تحصیلی یا Study Permit مجوز تحصیلی سندی است که از سوی اداره مهاجرت کانادا صادر میشود. در صورتیکه تحصیل بیش از یک سال به درازا بکشد، سفارت کانادا معمولاً برای سال اول مجوز تحصیلی صادر نموده و دانشجویان یا دانش آموزان بینالمللی میتوانند در پایان هر سال نسبت به تمدید مجوز تحصیلی خود اقدام نمایند. برای دریافت مجوز تحصیلی، باید ابتدا از مؤسسه آموزشی مورد قبول اداره مهاجرت (Designated Learning Institution) در کانادا پذیرش بگیرید. پس از دریافت پذیرش معرفی نامهٔ خود را به سفارت کشور کانادا ارسال کنید تا ویزای دانشجویی برای شما صادر گردد. پس از اتمام مراحل گرفتن ویزا، میبایست در مرکز آموزشی مورد نظر ثبت نام کرده و در آن جا اقامت موقت داشت. لازم است ذکر شود که، در دوران تحصیل یا پس از اتمام آن ممکن است بتوان نسبت به درخواست اقامت دائم در کشور کانادا نیز اقدام کرد.
شرایط لازم برای دریافت پذیرش از موسسات آموزشی کانادایی
- در بسیاری از موسسات آموزشی شرط دارا بودن مدرک زبان انگلیسی یا فرانسه وجود دارد. در برخی از این موسسات امکان تحصیل به شرط گذراندن موفقیتآمیز دورههای زبان وجود دارد.
- قبولی در شرایط مورد نظر رشته که بسته به مؤسسه آموزشی و رشته مورد نظر میتواند بسیار متغیر باشد.
- پرداخت هزینههای تحصیلی مربوطه براساس شرایط مورد نظر مؤسسه آموزشی. توجه فرمایید که هزینههای مطالبه شده از دانش آموزان / دانشجویان بینالمللی عموماً بیشتر از هزینههای مطالبه شده از دانشجویان کانادایی میباشد. تحصیل در مقاطع زیر دیپلم در مدارس عمومی برای کاناداییها رایگان میباشد.
شرایط لازم برای کسب مجوز تحصیل در کانادا
- ارائه نامه پذیرش از مؤسسه آموزشی مورد قبول اداره مهاجرت
- ارائه مدارکی مبنی بر تمکن مالی و امکان پرداخت هزینههای تحصیلی برای دوره تحصیل
- منطقی بودن درخواست متقاضی مبنی بر تحصیل در رشته و مؤسسه مورد نظر با توجه به سوابق تحصیلی و کاری گذشته و نیز امکانات تحصیلی مشابه در کشور محل اقامت / شهروندی متقاضی
- ارائه مدارکی مبنی برداشتن پایبندی کافی جهت بازگشت متقاضی به کشور محل اقامت پس از اتمام تحصیلات در کانادا
اجازه تحصیل در شرایط زیر نیاز نمیباشد
- برای تحصیل در دورهای که مدت آن کمتر از شش ماه باشد.
- افرادی که والدین آنها در کانادا اقامت قانونی دارند (به غیراز ویزای توریستی)
- خانواده یا کارمندان سفارتخانهها در کانادا
ویزای مطالعاتی کانادا
ویزای مطالعاتی برای بالا بردن تبادلات علمی و فرهنگی میان دو کشور به منظور انجام تحقیق و پژوهش یا ارائه یافتههای پژوهشی صادر میشود. افرادی میتوانند درخواست ویزای مطالعاتی نمایند که دارای رتبه علمی بالایی باشند این افراد با توجه به سوابق علمی یا آموزشی شان از سوی موسسات علمی یا آموزشی مورد پذیریش قرار میگیرند.دوره زمانی فرصتهای مطالعاتی بیشتر از ۶ ماه نخواهد بود. افراد باید برای دریافت ویزای مطالعاتی توان مالی خود برای پرداخت هزینههای زندگی در کانادا در طول این ۶ ماه اثبات نمایند. چنانچه این هزینهها از طرف موسسه، شرکت یا ارگانی پرداخت میشود باید مدارک مستدل آن را برای اخذ ویزا مطالعاتی ارائه نمایند.
رویه اقدام برای ویزای همراه کانادا
یک راه ممکن برای دانشجو و افراد تحت تکفل او این است که بصورت همزمان تقاضای ویزای خود را ارائه نمایند و زمانی که اقدامات لازم را برای اخذ ویزا برای خود آغاز کرد برای افراد تحت تکفل نیز آغاز کند.روش دیگر این است که دانشجو تا زمان دریافت ویزای تحصیلی منتظر بماند و در آن هنگام برای وابستگان همراهش درخواست ارائه نماید. اطلاعات مربوط به تمام اعضای خانواده که همراه دانشجو به کانادا خواهند آمد، باید در زمان ارائه درخواست پذیرش تحصیلی آماده شود. به منظور دریافت تأییدیه پذیرش، دانشجو و اعضای خانواده او باید اثبات نمایند که سرمایه ی کافی برای تأمین مخارج خود در کانادا را دارند. به علاوه، ممکن است از متقاضیان خواسته شود تا تحت معاینات پزشکی قرار گرفته و گواهی ترخیص کالا به پلیس ارائه دهند. بسته به کشور محل تابعیت متقاضی، یک ویزای اقامت موقت (TRV) نیز علاوه بر هر نوع مجوز تحصیلی یا شغلی مورد نیاز خواهد بود. TRV مخفف Temporary Resident Visa می باشد.
همسر یا شریک زندگی متقاضی که قصد کار کردن در کانادا دارد می تواند برای دریافت مجوز کار آزاد Open Work Permit قبل از ورود به کشور، یا به محض ورود به کانادا و یا بعد از ورود اقدام نماید. اغلب اوقات، فرزندان زیر سن قانونی که به کانادا می آیند سابقه ای به عنوان توریست خواهند داشت، حتی اگر در حال تحصیل در کانادا باشند. این بدان علت است که این فرزندان می توانند بدون نیاز به تأمین مجوز تحصیلی در مقاطع پیش دبستانی، ابتدایی یا متوسطه تحصیل نمایند.
برای کسب اطلاعات بیشتر در خصوص مقررات بیومتریک کانادا | انگشت نگاری برای ویزای کانادا کلیک نمایید.
ویزای توریستی کانادا یا همان Temporary Resident Visa: در این نوع ویزا که همزمان با درخواست ویزای تحصیلی محصل در دانشگاه و یا مدرسه ارسال میشود، والدین دانش آموز و یا دانشجو میتوانند ویزای همراه کانادا را با اعتباری ۶ ماهه دریافت نمایند و امکان درخواست همزمان با متقاضی اصلی (دانشجو) را دارد. به این نوع ویزا TRV گفته میشود.اگر یکی از والدین دارای ویزای کار یا تحصیل کانادا باشد، فرزندان متقاضی برای دریافت ویزای تحصیلی نیازی به ارایه نامه قبولی ازمدارس را ندارند و میتوانند بدون آن درخواست ویزا کنند. درخواست ویزای توریستی برای همراه به طور همزمان با ویزای متتقاضی اصلی (دانشجو) امکان پذیر است. هزینه درخواست ویزای توریستی ۱۰۰ دلار و هزینه انگشت نگاری سفارت کانادا ۸۵ دلار میباشد. اگر ویزای توریستی دارید و اقدام به افزایش زمان آن میکنید هم مبلغ ۱۰۰ دلار را باید به اداره مهاجرت کانادا پرداخت کنید. شهروندان برخی کشورهای خاص نیاز به TRV ندارند اما از ۱۰ نوامبر ۲۰۱۶، اکثر افراد مستثنی ویزای نیازمند یک مجوز الکترونیکی سفر (eTA) هستند. استثنای اصلی داشتن ویزا، شهروندان آمریکا هستند که نه به TRV و نه به eTA نیاز دارند.این نکته دارای اهمیت است که در هنگام درخواست پذیرش تحصیلی برای متقاضی باید اطلاعات مربوط به تمامی اعضای خانواده و همراهان متقاضی ارائه و تکمیل گردد زیرا در صورت تقاضا برای الحاق همراهان، این امر مدرکی برای متقاضی به شمار خواهد آمد. همچنین متقاضی برای دریافت تاییدیه پذیرش از کشور کانادا باید نشان دهد سرمایه کافی برای تامین هزینه های تحصیل و زندگی خود را داراست و در صورتی که از ابتدا بخواهد برای همراهان خود نیز اقدام نماید باید این بودجه و پشتوانه مالی را برای تمامی اعضای خانواده خود اثبات نماید.
ویزای اجازه کار کانادا همراه یا همان OPEN WORK PERMIT : اگر شما در یکی از موسسات معتبر به صورت تمام وقت پذیرفته شده اید یا در حین تحصیل هستید همسر شما میتوانند برای ویزای کار یا همان OPEN WORK PERMIT اقدام کنند که به ایشان اجازه میدهد که به صورت تمام وقت و بدون دریافت مجوزدرکانادا کاریا تحصیل کنند. اگر از کشوری مسافرت میکنید که برای سفر به کانادا نیازی به TRV نداشته باشید میتوانید در فرودگاه برای ویزای اجازه کار همسرتان اقدام کنید. در غیر اینصورت میتوانید از ابتدا و همزمان با ویزای دانشجویی کانادا خود اقدام کرده یا پس از ورود متقاضی اصلی به کانادا اقدام صورت گیرد. یک مجوز کار آزاد باعث می شود که همسر یا شریک زندگی دانشجوی بین المللی قادر به کار باشد. شرایط این مجوز این است که، دانشجو به صورت تمام وقت تحصیل کرده و یک مجوز تحصیلی از گزینه های زیر داشته باشد:
- یک موسسه ی آموزش عالی دولتی
- یک موسسه ی آموزش عالی خصوصی که تحت قوانین و مقررات مشابه با یک موسسه ی دولتی فعالیت کند و نیمی از بودجه ی فعالیت خود را از دولت دریافت کند یا
- یک موسسه ی خصوصی با مجوز استانی برای اعطای مدرک
هزینه درخواست ویزای همراه کانادا برای همراهان ۱۵۵ دلار میباشد. برای هر همراه ۸۵ دلار نیز بابت انگشت نگاری میبایست پرداخت شود. برای تمدید ویزای اجازه کار نیز باید ۱۵۵ دلار پرداخت شود. تمدید ویزای تحصیلی ۱۵۰ دلار هزینه دارد.
ویزای تحصیل در مدرسه کانادا برای فرزندان : در صورتی که آفیسر ویزای کانادا مطمئن شود که پیش بینی های لازم برای تحصیل فرزند شما در کانادا دیده شده و از قبل همه چیز برنامه ریزی شده است ویزای تحصیلی ایشان را صادر میکند. اگر آفیسر بر اساس مدارک و شواهد به این نتیجه برسد که مقدمات لازم برای تحصیل فرزندان در کانادا تدارک دیده نشده است با ویزای تحصیل در مدرسه آنها موافقت نخواهد کرد. همچنین جهت تحصیل فرزندان در مدارس کانادا و دریافت ویزای تحصیلی مدرسه در کانادا باید فرزند شما از نظر پزشکی سالم باشد و از نظر مالی هم والدین توان ساپورت ایشان را داشته باشید. اگر فرزند شما قصد تحصیل در استان کبک را دارد باید نامه CAQ داشته باشد.
اگر یکی از پدر یا مادر متقاضی ویزا کار یا ویزای تحصیل یا اقامت دائم یا پاسپورت کانادایی داشته باشند فرزندان آنها زمانی که در کانادا باشند میتوانند بدون داشتن استادی پریمت تحصیل کنند. فرزندانی که در خاک کانادا هستند الزامی به داشتن نامه پذیرش نیز ندارند.
فرزندانی که در خاک کانادا هستند برای تحصیل نیاز به استادی پریمت ندارند. برای همین میتوانند برای تمدید استادی پریمت درخواست دهند یا اینکه ویزای ویزیت خود را تمدید نمایند. البته آفیسر باید مطمین شود که مقدمات لازم برای تحصیل آنها فراهم میباشد و از نظر پزشکی و سلامت فرزند مشکلی ندارد.اگر پدر یا مادر دارای ویزای کار یا تحصیل باشند معمولا ویزای فرزند تا آخر مهلت پاسپورت او یا به مدت طول مدت ویزای تحصیل یا کار پدر یا مادر خواهد بود. در صورتی که والدین ویزا تحصیل یا کار نداشته باشند معمولا ویزای تحصیل در مدرسه یک ساله میباشد که سال به سال قابل تمدید است.
کار در کانادا
رفتن به دانشگاه و فارغ التحصیل شدن یکی از بزرگترین آرزوهای هر فردی است. پیدا کردن کار و شغل مناسب بعد از فارغ التحصیلی هم یکی از بزرگترین مسائلی است که هر جوانی با آن روبروست. پس از فارغ التحصیلی، رقابت در بازار کار بسیار بالا است و گاهی اوقات فرصتهای شغلی برای دانشجویانی که تازه درسشان تمام شده، اندک است.
اگر بدون سابقه کاری میخواهید شغل مناسبی داشته باشید، باید بگوییم به چیزی بیش از یک مدرک دانشگاهی نیاز دارید. کارفرمایی که می خواهد شما را استخدام کند نیاز به مدارکی دارد که از مهارتهای شما اطمینان حاصل کند. او میخواهد فردی با تجربه را استخدام کند و همچنین به دنبال شخصی است که مدارک تحصیلی اش حاکی از احساس مسئولیت و تعهد او باشد و شما باید این امر را ثابت کنید.
همچنین باید توجه داشته باشید چون تجربه کاری ندارید بایستی از سطوح شغلی پایینتر شروع به کار کنید و تمامی تلاش خود را باید بر کسب دانش و مهارت متمرکز کنید.
مجوز کار بعد از اتمام تحصیل در کانادا
هنگامی که دانشجویان تحصیلات خود را در یک مقطع تحصیلی در یک موسسه آموزشی معتبر کانادایی به پایان رساندند، میتوانند برای درخواست مجوز کار بعد از فارغ التحصیلی اقدام کنند که این مجوز به آنها اجازه کار کردن در کانادا را میدهد. اداره مهاجرت، پناهندگی و شهروندی کانادا در تلاش برای حفظ دانشجویان بین المللی این برنامه را اجرا می کند. طبق این قانون، فارغ التحصیلان بین المللی می توانند اجازه کار سه ساله در کانادا را بدست آورند و همچنین آنها می توانند برای هر کارفرمای کانادایی در هر صنعتی کار کنند. علاوه براین، آنها نیازی به پیشنهاد شغلی از طرف کارفرما های کانادایی در زمان درخواست ندارند.
به منظور به دست آوردن مجوز کار پس از فارغ التحصیلی در کانادا، دوره ی تحصیلی دانشجو باید به صورت تمام وقت بوده و طول دوره ی تحصیلی نیز نباید کمتر از دو سال باشد. علاوه بر این رعایت شرایط ذیل الزامی است:
- مدرک فارغ التحصیلی دانشجو باید مورد تائید باشد.
- دانشجو بایستی دارای مجوز تحصیل معتبر در هنگام درخواست اجازه کار باشد.
اولین شغل شما در کانادا شاید شغل رویاهایتان نباشد اما از اهمیت فوق العادهای برای آینده ی شغلی شما برخوردار است. حال سوال اینجاست که چگونه می توانید در کانادا سابقه ی کار بدست آورید؟
به محض مشخص شدن مقصد خود در کانادا جستجو برای شغل را شروع کنید. اگر افرادی را در کانادا می شناسید، برای برقراری ارتباطات کاری با آنها صحبت کنید و به منظور ایده گرفتن در مورد اینکه کارفرمایان در کانادا به دنبال چه چیزی هستند، آگهیهای شغلی را بخوانید. همچنین اگر در حال تحصیل در دانشگاه یا کالج هستید، از دفتر خدمات شغلی دانشگاه یا کالج خود کمک بگیرید. برای شروع میتوانید از طریق شغلهای مورد نیاز در داخل دانشگاه اقدام کنید.
رزومه کاری برای کار در کانادا
اولین اقدام برای پیدا کردن شغل مناسب، یک رزومه کاری خوب و باکیفیت است. برای این منظور باید با افراد با تجربه در زمینه کاری خود مشورت کنید و از آنها راهنمایی بخواهید. در رزومه به سمینارها و دوره های آموزشی که در آنها شرکت داشته اید، اشاره کنید و کپی مدارک آموزشی خود را ضمیمه آن کنید. اگر در زمان تحصیل به صورت پاره وقت کار میکرده اید، حتما آنرا با جزییات کامل بنویسید. بعد از نوشتن یک رزومه کامل و با کیفیت آنرا در وب سایتهای کاریابی ثبت کنید. علاوه بر این، رعایت موارد زیر میتواند شما را در یافتن شغل مناسب یاری کند:
- آماده کردن رزومه (که CV نیز خطاب میشود) اولین و مهمترین گام در فرآیند درخواست شغل است. مطمئن شوید که رزومه ی شما کوتاه و مطلوب باشد. روزمه ایده آل در حد یک صفحه است.
- در کانادا داشتن یک کاور لتر (Cover Letter) همراه با روزمه یک امر رایج است. این نامه اظهارنامهای کوتاه از علاقه به شغل پیشنهاد شده و فرصت بیان مختصری در مورد اینکه چرا شما یک داوطلب قوی برای آن هستید، می باشد. بهتر است وضعیت ویزا نیز در کاور لتر ذکر شود.
- اگر تاکنون سابقه ی کار زیادی نداشته اید،CV خود را بیشتر بر موارد با ارزش دیگر همانند مهارتهای زبان، مهارتهای کامپیوتری، کارهای داوطلبانه یا فعالیتهای باشگاه و انجمنها متمرکز کنید.
- رزومه و کاور لتر خود را مطابق با هر شغل خاص تنظیم کنید. این کار به کارفرما نشان میدهد که شما به راستی علاقمند به کار در سازمان آنها هستید و میتوانید مهارتهای مرتبط خود را نیز به نمایش بگذارید.
از cover letter به این منظور استفاده میشود تا کارفرما را نه تنها از آنچه که شما را از بقیه متمایز میکند مطلع سازید، بلکه به او بگویید که چه ویژگی هایی دارید که برای شغل مورد نظر مفید و سودمند است. به همین منظور بهتر است برای هر شغلی که درخواست میدهید، یکcover letter جداگانه ارسال کنید.
افزایش مهارت برای مصاحبه استخدامی
مصاحبه استخدامی درست جایی است که میتوانید بیشترین تاثیر را بر کارفرمای خود بگذارید. با افرادی که تجربه بالایی دارند، برای نوشتن رزومه مشورت کنید. در جلسه ی مصاحبه با اعتماد به نفس بالا صحبت کنید. قبل از مصاحبه پایاننامه و پروژههایی که انجام داده اید را مطالعه کنید تا اگر چیزی را فراموش کرده اید به خاطر بیاورید و بتوانید با جزییات بیشتر در مورد آنها صحبت کنید.
همچنین هنگام مصاحبه استخدامی به شما فرصت میدهند تا خود را معرفی کنید و درباره مهارتها، تواناییها و تجارب خود صحبت کنید. این یک فرصت طلایی هنگام مصاحبه است. باید بحث را به سمت نقاط قوت خود بکشانید و بر آنها تاکید کنید. فرض میکنیم شانس با شما یار بود و به مصاحبه در سازمان رویاییتان دعوت شدید. سعی کنید جایگاه شغلی خود را بشناسید و پاسخ به سوالاتی را که ممکن است از شما بشود تمرین کنید. علاوه بر این وبسایت شرکت یا سازمان را به دقت مطالعه کنید و از وضعیت سازمان مطلع شوید. این امر به شما کمک میکند تا آماده باشید که جواب سوالات را بدهید و بخش هایی از شخصیت خود را به مصاحبه کننده نشان دهید که برای شغل مورد نظر مهم است.
از همه امکانات موجود برای ایجاد ارتباط استفاده کنید.
یافتن شغل مناسب کار ساده ای نیست؛ بنابراین باید از همه امکانات موجود برای پیدا کردن شغل مناسب استفاده کنید. در اولین قدم غرور را کنار بگذارید و از هر کسی که در اطراف شماست برای پیدا کردن کار جدید کمک بگیرید؛ هم کلاسی های قدیمی، اساتید دانشگاه، گروههای علمی دانشجویی، دوستان و اقوام هر کدام میتوانند در پیدا کردن کار جدید به شما کمک کنند. از طریق کار نیمه وقت یا کاری که به صورت داوطلبانه انجام میدهید نیز می توانید به موقعیتهای شغلی بهتری دست یابید.
به سالهای تحصیل تان نگاه کنید و ببینید آیا با اعضای هیئت علمی، اساتید و همکاران قبلی که اهداف شغلی مشابه شما را داشتند ارتباطی داشته اید یا خیر؟ خوب است از شبکه های اجتماعی یا ایمیل کمک بگیرید. به یاد داشته باشید که اساتید معمولا در زمینهی مطالعاتی خودشان شبکه ی خاصی را دارند و میتوانند رابط خوبی باشد. بنابراین ارتباط خود با اساتید را حفظ کنید و در خصوص شغل موردنظرتان از اساتید اطلاعات کسب کنید.
خجالت را کنار بگذارید. گاهی اوقات، هر چه پر سر و صداتر باشید، جلب توجه بیشتری هم میکنید. در طول تحصیل، با همکلاسیهایتان حرف بزنید و در کلاسها کنفرانس بدهید. این مهارتهای ارتباطی میتوانند اعتماد به نفس شما را بالا ببرند و شغلی را که لایقش هستید، نصیبتان کنند. علاوه بر این از هر فرصتی برای شبکه سازی و افزودن به تجربهی کاری خود استفاده کنید. اگر شرکتی که دوست دارید در آنجا مشغول به کار شوید، داوطلب و کارآموز قبول میکند، کار خود را از آنجا شروع کنید. داوطلبان و کارآموزان یک شرکت معمولا اولین افرادی هستند که کارفرمایان در هنگام استخدام به سراغشان میروند.
برای افزایش مهارت و تجربه، بدون توجه به دستمزد کار کنید.
داوطلب شوید! با شرکت در فعالیتهای داوطلبانه علاوه بر بدست آوردن سابقه کار، فرصت شبکه سازی و یافتن دوستان کانادایی را پیدا خواهید کرد. از طریق فعالیتهای داوطلبانه میتوانید مهارتهای خود را افزایش دهید و تجربه بیشتری بدست آورید. به این منظور میتوانید یک شغل نیمه وقت داشته باشید. معمولاً پیدا کردن این گونه مشاغل خیلی سخت نیست و چون حقوق کمی پرداخت میکنند، سختگیری زیادی در استخدام وجود ندارد؛ اما سعی کنید کار نیمهوقتی که با رشته تحصیلی شما مرتبط است را بیابید. حتی اگر کار مرتبطی نیافتید، با کار نیمهوقت میتوانید مهارتهای ارتباطی، بازاریابی و رفتار با همکاران و مدیران را بیاموزید. حتی میتوانید به این ترتیب روابطی با افراد جدید برقرار کنید و شغل مناسبتری برای خود دست و پا کنید. برای کارآموزی در دوران دانشجویی نیز سعی کنید محلی معتبر را انتخاب کنید و از این فرصت برای کسب اطلاعات و تجربه بهره ببرید.
دوره های کو- آپ کانادا (مشارکتی) را انتخاب کنید.
بسیاری از دورهه ای تحصیلی در کانادا یک بخش کو- آپ (Co-Op) ارائه میکنند که در آن به فرد برای دورهی کارورزی دستمزد پرداخت میشود. این دوره ها به فرد امکان فعالیت در حوزه ی تحصیلی خود و یادگیری در محل را در ضمن داشتن درآمد میدهد. به علاوه داشتن شرکت در دوره های کو- آپ فرصت اشتغال برای فرد را بعد از فارغ التحصیلی فراهم میکند.
شغلهای دیگر را نیز در نظر بگیرید.
مدیریت انتظارات بسیار مهم است. پیدا کردن شغل مناسب ممکن است مقداری زمان ببرد و اولین سمت شغلی شما ممکن است با آنچه که شما در گذشته انجام میدادید، متفاوت باشد. همیشه فرصت بدست آوردن تجارب شغلی مختلف را قبول کنید؛ زیرا شما نمیدانید که این تجربه ی شغلی ممکن است چه نتایجی برای شما به دنبال داشته باشد.
زبان انگلیسی و شانس استخدام در کانادا
امروزه در بیشتر زمینه های حرفهای آخرین دستاوردها به زبان انگلیسی منتشر میشود. بنابراین اگر در این زمینه مهارت بالایی داشته باشید به راحتی از همقطاران خود چند پله بالاتر هستید. این یکی از مواردی است که باید در رزومه خود درباره آن بنویسید. همچنین ممکن است در مصاحبه استخدامی شما سوالاتی به زبان انگلیسی پرسیده شود یا حتی بعضی شرکتها مصاحبه استخدامی را به زبان انگلیسی انجام دهند! با توجه به اینکه در کشور ما سطح عمومی زبان انگلیسی خیلی بالا نیست با داشتن مهارت بالا در این زمینه میتوانید بسیار موفق باشید. علاوه بر اینکه به دنبال مدارک زبان هستید، روی زبان تخصصی خود هم به صورت همزمان کار کنید. تواناییهای مکالمه ای خود را تقویت کنید. برای این منظور با دوستان خود به زبان انگلیسی صحبت کنید، به اخبار انگلیسی گوش فرا دهید، اگر شخصی را می شناسید که زبان مادری او انگلیسی است از او کمک بگیرید تا مهارتهای خود را در این زمینه افزایش دهید. یکی از راههای تقویت مهارت زبان انگلیسی چت کردن به زبان انگلیسی است. به این ترتیب علاوه بر مهارت برقراری ارتباط و به خاطر آوردن کلمات به زبان انگلیسی در نوشتن به این زبان هم مهارت بیشتری پیدا میکنید.
از تجربه ی بین المللی خود استفاده کنید.
از تجارب تحصیلی خود استفاده کنید. شما برای تحصیل به کانادا میآیید تا بهترین دانشجو باشید. مشارکت در فعالیتهای کلاسی و اجتماعی برای کسب تجربه و بالا بردن نمرات شما اهمیت زیادی دارد که میتواند به اشتغال شما بعد از فارغ التحصیلی کمک کند. شما امتیازاتی دارید که بسیاری از افراد ندارند. شما در خارج از کشور زندگی کرده و به بیش از یک زبان صحبت میکنید. شما جهان را از چشم انداز متفاوتی دیدهاید و میان فرهنگها و مردم متفاوتی قرار گرفته اید. این امر دارایی و فرصت مهمی برای شما است. شروع مجدد در یک کشور جدید هیچ وقت کار آسانی نبوده است اما با انگیزه و نگرش خوب فرصتهای زیادی در کانادا برای شما فراهم است.
شغل دانشجویی در کانادا
کار دانشجویی پاره وقت در کانادا می تواند علاوه بر تامین قسمتی از هزینه زندگی در کانادا باعث بدست آوردن تجربه کاری شود. کانادا برنامه هایی برای اجازه کار دانشجویان بین المللی و همسرانشان فراهم کرده است بدین صورت که همراه متقاضی اجاره کار به صورت تمام وقت را دارد. کار در کانادا می تواند راهی طولانی برای کمک به ایجاد ارتباطات تجاری برای آینده باشد و کمک میکند تا بعد از اتمام تحصیل در کانادا دائم اقامت کنید.
برای کسب اطلاعات بیشتر و دریافت مشاوره تخصصی در خصوص شرایط کار دانشجویی و کار تمام وقت در کانادا با ما تماس بگیرید.
نحوه درخواست برای پذیرش
اپلای (APPLY) یا درخواست پذیرش ، به صورت کلی مجموعه اقداماتی هستند که میتوانن منجر به دریافت پذیرش تحصیلی (ADMISSION) از دانشگاه های خارج از کشور شود . حتی به مراحل بعد از ادمیشن یا همان دریافت پذیرش از دانشگاه ، مانند دریافت فرم های مربوط به ویزا ، تعیین وقت سفارت و اقدامات مربوط به درخواست ویزا و تهیه بلیط هم اپلای گفته میشود . به کسی که اپلای میکند ، متقاضی دریافت پذیرش یا APPLICANT میگویند. حال که میدانیم اپلای و اپلای کردن چیست، برای آن که دید بهتری نسبت به ابتدا تا انتهای فرایند اپلای داشته باشیم نیازمند آن هستیم که با مهمترین جنبههای این پروسه آشنا شویم که این فرایند شامل موارد زیر میباشد:
- تصمیمگیری، برنامهریزی و زمانبندی
- تعیین کشورهای مورد نظر
- تهیه فهرستی از رشته و دانشگاههای مورد علاقه
- مشخص و فهرست کردن Requirement ها یا نیاز های اولیه برای اپلای در هر رشته و دانشگاه
- آمادگی و شرکت در آزمونهای زبان مثلTOEFL iBT و IELTS (و یا آزمون GRE که اغلب برای اپلای در مقاطع کارشناسی ارشد و PhD برای بعضی از رشته ها و همچنین جزو مهمترین مدارک برای تحصیل در آمریکا است ) با هدف دریافت نمره این آزمونها جهت ارائه به دانشگاههای مقصد
- ارتباط با استاد ها در دانشگاه مقصد جهت دریافت فاند تحصیلی که به طور عمده شامل مکاتبه و ارسال ایمیل میباشد
- تهیه رزومه تحصیلی
- نوشتن Statement of Purpose که به آن انگیزهنامه یا SOPهم گفته میشود.
- تکمیل اپلیکیشن آنلاین در وب سایت دانشگاه مقصد (ONLINE APPLICATION)و ارائه آن تا پیش از مهلت مشخص شده دانشگاه دانشگاه
- آماده کردن مدارک تحصیلی و ریز نمرات، ترجمه آنها و ارسال پستی برای دانشگاه
- پیگیری ارسال توصیه نامه (Recommendation) از استادها در ایران
- انتظار برای نتیجه اپلای از سوی دانشگاه که میتواند Admission یا Reject باشد.
فهرست بالا به طور خلاصه و کلی، شامل تقریباً تمامی مراحل اپلای میباشد که زمان آن براساس مقطع , رشته و دانشگاه و سایر معیار ها متفاوت است. همانطور که مشخص است، فرایند اپلای، فرایندی با دشواریها و چالشهای فراوان و موانع متعدد است. تجربه نشان میدهد تنها کسانی در این فرایند موفق خواهند شد که از اراده کافی، پشتکار و سرسختی لازم برخوردار باشند و به سادگی تسلیم سختیهای پروسه نشوند.اگر میخواهید در این مسیر با قدرت و هوشمندانه گام بردارید، لازم است تا جای ممکن اطلاعات خود را در این رابطه افزایش دهید. تیم Study plan با کارشناسان و وکلای با تجربه خود در نظر دارد که شما را در امر ادامه تحصیل در کانادا یاری نماید.
شما می توانید کامل ترین و برروز ترین مرجع اطلاعات فارسی زبان دنیا در زمینه تحصیل در کانادا، شرایط پذیرش دانشگاه های کانادا، نحوه اخذ پذیرش تحصیلی کانادا، تحصیل در دانشگاههای کانادا، اخذ ویزای تحصیلی کانادا، مهاجرت به کانادا از طریق تحصیل، و بورسیه در کانادا را در سایت استادی پلن بیابید.
.
سلام
در ابتدا تشکر میکنم بابت سایت تان ، تا الان به خیلی از جواب سوال هام رسیدم.
فرم ارزیابی هم پر کردم و جواب شو گرفتم، که براساس مشاوره شما تصمیم گرفتم
کانادا را انتخاب کنم.
فقط یه سوالی داشتم، هزینه های تحصیل در کانادا چقدره ؟ و آیا میشه به شکلی
کمک هزینه گرفت؟
و شهریه دانشگاه را چجوری باید پرداخت کنیم ؟ یعنی همه شو اول می گیرن؟
ممنونم
سلام
هزینه های زندگی در کانادا، شامل مسکن، خوارک، پوشاک، حمل و نقل و سایر هزینه ها (بصورت فصلی و یا ماهانه) می باشد. که این مبلغ شهر به شهر کمی متفاوته، همچنین بیشتر هزینه ی شما در ماه بابته خانه و خوابگاه هستش که براساس انتخاب شما متفاوته.
در خصوص کمک هزینه برای هزینه زندگی، برنامه هایی در دانشگاه و کالج برای کمک به هزینه های ماهانه دانشجو وجود داره که شرایط داره و باید به نسبت دانشگاه هدف خدمتتون توضیح بدیم. همچنین می توانید از وام های کوتاه مدت هم جهت کمک به هزینه های زندگی استفاده کنید.
در خصوص شهریه، نحوه و میزان پرداخت شهریه براساس قوانین پرداخت دانشگاه و کالج متفاوت می باشد، به شکلی که بیشتر کالج ها در ابتدا مبلغی را جهت دپوزیت دریافت می کنند، بعضی از آن ها شهریه بک ترم و بعضی ها هم شهریه یک سال را در ابتدا می گیرند.
البته این پرداخت ها قابل عودت هستند، که حتما باید پیش از پرداخت قوانین ریفاند آن کالج را مطالعه کنید.
همچنین شهریه بعضی از دانشگاه ها با وجود ارائه سه ترم در سال، بصورت ۳ قسط دریافت می شود.
برای کسب اطلاعات بیشتر در خصوص کالج های کانادا، پیشنهاد می کنم صفحه ی مربوط به آن را مطالعه کنید.
همچنین برای مطالعه بیشتر در خصوص هزینه های زندگی در تورنتو کانادا کلیک نمایید.
برای کسب اطلاعات بیشتر و دریافت مشاوره می توانید از مشاوره تلفنی و فرم ارزیابی استفاده کنید.
موفق باشید
سلام
برای چه ماه ی ما می توانم اقدام کنم برای دانشگاه های کانادا؟! و اینکه ایا امکان دریافت بورسیه هست؟!
پاسخ
عرض ادب و احترام
بصورت معمول شروع کلاس در دانشگاه های هلند در فصل های پاییز (September) و زمستان (January) شروع می شود. البته در صورتی که تمایل به شرکت در این ترم ها دارید باید، پیش از پایان مهلت ثبت نام درخواست تان را ارائه دهید.
دقت داشته باشید پیش از اقدام حتما اطلاعات کافی در خصوص زمان ثبت نام داشته باشید.
در خصوص بورسیه تحصیلی، در صورت داشتن شرایط می توانید برای بورسیه اقدام نمایید که زمان ثبت نام آن جلوتر از زمان ثبت نام ترم است.
پیشنهاد می کنم برای دریافت مشاوره تخصصی در مورد دانشگاه ها و بورسیه های هلند از جلسات مشاوره استفاده نمایید.
موفق باشید