اپلیکیشن فی چیست ؟ 

Application Fee مفهومی است که برای درخواست پذیرش از دانشگاه­ها و کالج­ها اهمیت زیادی دارد. به خصوص اینکه برای پذیرفته شدن در رشته­ ی موردعلاقه­ی خود ممکن است لازم باشد برای چندین دانشگاه و یا کالج درخواست بدهید. علاوه بر این برآوردی از هزینه­های تحصیل در یک دانشگاه و یا کالج برای دانشجویان بین­المللی اهمیت پرداخت Application Fee را چند برابر می­کند. اما Application Fee چیست و به چه منظور دریافت می­شود؟ آیا راهی وجود دارد که از پرداخت آن اجتناب کنیم؟ در این مقاله به بررسی اپلیکیشن فی در دانشگاه های مختلف می پردازیم:

جهت پذیرش در بیشتر برنامه­های دانشگاهی و کالج­ها نیاز است که هزینه­ای پرداخت شود. این هزینه­ به طور جدی برای پوشش هزینه­های ارزیابی و طی روند پذیرش در دانشگاه و یا کالج مورد استفاده قرار می­گیرند که عمدتا تحت عنوان Application Fee  شناخته می­شود. پرداخت Application Fee از جهاتی برای دانشگاه­ها ضرورت دارد. از جمله دلایلی که دانشگاه­ها و کالج­ها این هزینه را درخواست می­کنند، اطمینان از این است که فقط متقاضیانی که نسبت به ثبت نام در برنامه خود جدی هستند، درخواست ارائه می­دهند.

دلیل دیگر دانشگاه­ها و کالج­ها برای درخواست Application Fee اینست که با توجه به اینکه این هزینه برای بررسی روند انتخاب و پذیرش دانشجویان استفاده می­شود، بدون هزینه برخی دانشجویان به امید پذیرش در بهترین موارد صدها درخواست ارائه می­دهند. در صورتی که دانشگاه بخواهد Application Fee را بر عهده گیرد، بایستی هزینه­ی بالایی پرداخت کند. به همین جهت پرداخت Application Fee عمدتا به دانشجویان منتقل می­شود.

 Application Fee در دانشگاه های آمریکا

 

مبلغ دقیق Application Fee به دانشگاه و کالجی که برای آن درخواست پذیرش می­کنید بستگی دارد. اما به طور کلی Application Fee در دانشگاه­ها و کالج­های آمریکا به طور متوسط ۴۰ دلار است که این هزینه بسته به رشته­ی مورد درخواست و دانشگاه و کالج مورد نظر می­تواند بیشتر یا کمتر باشد. هر چه یک دانشگاه از نظر سطح علمی بالاتر باشد، ممکن است Application Fee بالاتری نیز دریافت کند. به عنوان مثال دانشگاه­های استنفورد، کالیفرنیا، کلمبیا و دوک دارای Application Fee به مبلغ ۹۰-۸۵ دلار هستند یا دانشگاه­های منتخبی همچون دانشگاه نیویورک، بوستون، هاروارد، ییل و استنفورد هزینه­ای معادل ۷۰ دلار دارند.

برخی از دانشگاه­ها و کالج­های دولتی Application Fee پایین­تری دارند. از جمله دانشگاه تگزاس، ویسکانسین و دانشگاه پن با هزینه­ای در حدود ۵۰ دلار. علاوه بر این تعدادی از کالج­های کوچکتر با Application Fee کم­تر در حدود ۲۵ تا ۳۰ دلار نیز می­توان یافت. خبر خوب این است که برخی از کالج­ها و دانشگاه­های ایالات متحده­ی آمریکا هزینه­ای بابت درخواست پذیرش دریافت نمی­کنند که از جمله­ی آنها می­توان از کالج سن دیگو کالیفرنیا، کالج نورث وست، وزلی کالج، مرکز تکنولوژی فلوریدا، کالج سانتافه، دانشگاه آرورا، دانشگاه لویولا شیکاگو و … نام برد. با یک جستجوی ساده در اینترنت می­توانید از کالج­ها و دانشگاه­های ایالات متحده که هزینه­ای بابت Application Fee دریافت نمی­کنند، آگاهی یابید.

Application Fee در دانشگاه های کانادا

 

دانشگاه­ ها و کالج­ های کانادا در مقایسه با ایالات متحده­ی  Application Fee بالاتری درخواست می­کنند. به طوری که برای پذیرش در کالج­ها و دانشگاه­های کانادا بایستی به طور میانگین Application Fee معادل ۹۵ دلار کانادا بپردازید. برخی از دانشگاه­های کانادا همچون St. Lawrence College، Columbia College، University of Fraser Valley، Langara College هزینه­ای معادل ۲۰۰-۱۵۵ دلار کانادا دارد. در مقابل برخی دیگر از دانشگاه­ها و کالج­ها از جمله Niagara College، North Island College، Northern Alberta Institute و … Application Fee معادل ۱۰۰ دلار کانادا دارد. البته برخی از کالج­ها و دانشگاه­های کانادا نیز وجود دارد که Application Fee در حدود ۷۰-۶۰ دلار کانادا دارند و برخی از آنها از جمله Cambrian College، Lambton College، Centennial College و … نیز Application Fee دریافت نمی­کنند.

Application Fee در دانشگاه های اروپا

 

دانشگاه­های اروپا در مقایسه با دانشگاه­ها و کالج­های ایالات متحده و کانادا Application Fee پایین­تری دریافت می­کنند. به طور متوسط برای دانشگاه­ها و کالج­های اروپا بایستی Application Fee معادل ۷۵ دلار بپردازید. برخی از دانشگاه­ها و کالج ها نیز Application Fee دریافت نمی­کنند که می­توان از TU Munich، University of Vienna، University of Oslo، University of Glasgow و … نام برد.

چگونه می­توانیم Application Fee را پرداخت نکنیم؟

در صورتی که متقاضی تحصیل در طیف وسیعی از کالج­ها و دانشگاه­ها باشید بایستی Application Fee زیادی برای پذیرش پرداخت کنید. اما راه­هایی برای اجتناب از پرداخت این هزینه­ها وجود دارد که در ادامه به آنها اشاره خواهیم کرد:

  • در صورتی که نمی­توانید از عهده­ی پرداخت Application Fee برآیید و با توجه به شرایط زندگی شما این مورد نیز قابل اثبات است، بسیاری از مدارس درخواستی جهت اجتناب از پرداخت Application Fee را به دانشگاه و کالج مورد نظر شما ارائه می­دهند. اما این امر تنها شامل دانش­آموزان متقاضی تحصیل در کشور محل زندگی خود خواهد بود.
  • در صورتی که تمایل داشته باشید برای تحصیل در مقطع کارشناسی در کشور آمریکا و یا پورتوریکو اقدام کنید، نیاز است در آزمون­های SAT شرکت کنید. این آزمون حدود ۵۰ دلار هزینه دارد که از طریق ارائه­ی یک درخواست در خصوص عدم توانایی پرداخت از طریق مدرسه می­توانید از پرداخت Application Fee برای این آزمون­ها اجتناب کنید. این مورد نیز منوط به تحصیل در کشور دانشگاه و یا کالج مورد تقاضای شماست.
  • برخی از دانشگاه­ها دارای آزمون ورودی می­باشند که در صورت قبولی در این آزمون­ها با نمره­ی بالا از پرداخت Application Fee معاف خواهید شد. بنابراین شما می­توانید از طریق قبولی در آزمون ورودی کالج یا دانشگاه مورد نظر خود از از پرداخت این هزینه اجتناب کنید.
  • برخی کالج­ها و دانشگاه­ها در صورت ارائه­ی درخواست پذیرش به صورت آنلاین از Application Fee صرفنظر می­کنند که این امر در واقع پاداش شما برای صرفه­جویی در قطع درختان و دردسرهای تشکیل پرونده­ی کاغذی و پردازش کلیه مدارک شماست.
  • برخی از دانشگاه­ها و کالج­­ها به خصوص دانشگاه­ها و کالج­های کوچک­تر در صورت بازدید از محوطه­ی دانشگاه Application Fee را کاهش می­دهند یا از دریافت آن صرفنظر می­کنند؛ زیرا آنها این بازدید را نشان از علاقه­مندی شما می­دانند. این امر در خصوص دانشگاه­های بزرگ که بازدید کننده­ی زیادی دارد، معمولا اتفاق نمی­افتد. برای آگاهی از این مسئله می­توانید با دفتر پذیرش دانشگاه یا کالج موردنظر خود تماس حاصل کنید.

 

  • برخی کالج­ها و دانشگاه­های کوچک در صورت ارائه­ی درخواست پذیرش در ابتدای زمان پذیرش از دریافت Application Fee صرفنظر می­کنند؛ چراکه می­خواهند سریعتر از تعداد درخواست­دهندگان برای ارائه­ی برنامه­های کاربردی آگاهی یابند. البته این مورد نیز تنها در مورد دانشگاه­ها و کالج­های کوچک صادق است.
  • برخی اوقات فارغ­التحصیلان یک دانشگاه به شکل پشتیبان مالی پرداخت Application Fee برخی دانشجویان تازه­وارد را بر عهده می­گیرند.
  • در صورتی که بورسیه تحصیلی دریافت کنید و این بورسیه نیز به اندازه­ای باشد که بتواند هزینه­های کالج یا دانشگاه را به اندازه­ی کافی پوشش دهد، از پرداخت Application Fee معاف خواهید شد.

Application Fee از جمله مواردی است که به هنگام اقدام برای دانشگاه­ها و کالج­های اروپا، کانادا و ایالات متحده بایستی مورد توجه قرار گیرد. برای کسب اطلاعات بیشتر در خصوص Application Fee هر یک از دانشگاه­های مورد نظر شما و همچنین نحوه­ی پرداخت می­توانید با مشاورین استادی پلن تماس حاصل کنید.


Student Activity Fee

از دیگر هزینه­هایی که در روند ثبت­نام و پذیرش دانشگاه بایستی پرداخت شود Student Activity Fee است.Student Activity Fee هزینه­ای است که دانش­آموزان در یک مدرسه، کالج، دانشگاه و یا هر مکان آموزشی دیگری علاوه بر Application Fee و شهریه برای خدماتی که در هر دوره­ی تحصیل دریافت می­کنند، می­پردازند. این هزینه ممکن است به مواردی که در زیر به آنها اشاره می­کنیم، اختصاص یابد:

  • شرکت در باشگاه­های ورزشی و انجمن­های دانشجویی: باشگاه­های ورزشی و انجمن­های دانشجویی به دانشجویان کمک می­کند تا روابط اجتماعی و مهارت­های رهبری خود را توسعه دهند.
  • استفاده از بورس­های کتاب که به دانشجویان امکان خرید کتاب را می­دهد. بخشی از هزینه خرید کتاب توسط دانشجو و باقی توسط دانشگاه به شکل یارانه پرداخت می­شود.
  • خدماتی همچون مراقبت از کودک برای والدینی که قصد تحصیل دارند.
  • برخورداری از خدمات درمانی در محوطه­ی دانشگاه
  • برخورداری از تخفیف­های دانشجویی برای خرید لوازم، ملزومات مورد نیاز و یا حتی خرید پیتزا!

Student Activity Fee بسته به دانشگاه محل تحصیل و هر ترم تحصیلی متفاوت است. در هر ترم ممکن است برنامه­های خاصی به منظور Student Activity ارائه شود و بر این اساس Student Activity Fee ممکن است متفاوت باشد. برای کسب اطلاعات بیشتر در این خصوص می­توانید از مشاورین استادی پلن کمک بگیرید!

 

۱
۲
۳
۴
۵
میانگین امتیازات ۵ از ۵
از مجموع ۱ رای

۸ دیدگاه

    • سلام

      بعضی از خدمات پرداخت دانشگاهی و کالج انجام میشه, لطفا با دفتر تهران تماس بگیرید.

      موفق باشید

  • سلام

    به سوال داشتم ، آیا درسته که بعضی از دانشگاه ها هزینه Application Fee ندارند و یا دریافت نمی کنند؟!

    ممنون

    • درود

      بله، بعضی از دانشگاه ها اپلیکیشن فی ندارند و یا دارند ولی براساس شرایط خاص دانشجو دریافت نمی کنند.

      شرایط هر دانشگاه در وبسایت رسمی آن دانشگاه ذکر شده.

      موفق باشید

    • باسلام

      قسمت پرداخت اپلیکیشن فی ، براساس هر دانشگاه متفاوته، اما تو بیشتر دانشگاه ها شما باید تمامی مراحل اپلیکیشن را تکمیل کنید تا به بخش پرداخت برسید.

      برای اطلاعات بیشتر و دریافت مشاوره رایگان با ما در ارتباط باشید

      موفق باشید

  • اگر برای دکترا اقدام کنیم و از طریق استاد بخواهیم اقدام به دریافت فول فاند کنیم، بعد از اینترویو با استاد و گرفتن اوکی از ایشون باید برای اپلای و پرداخت اپلیکیشن فی اقدام کنیم؟

    • درود برشما ، پس از دریافت تایید از سوی استاد، شما دعوت به اپلای میشید و باید مدارک مورد نیاز دانشگاه را ارائه بدید. در خصوص اپلیکیشن فی ، شما می توانید از استاد تون درخواست کنید که اپلیکیشن فی تون رو ویو کنه، که پرداخت نکنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *