۶ مدرک مهم برای تحصیل در خارج از کشور

شرایط لازم برای اخذ پذیرش تحصیلی در خارج از کشور بین دانشگاه ها و رشته های مختلف متفاوت است. با این حال برخی مدارک وجود دارد که تقریبا همیشه درخواست می شوند. تفاوتی ندارد که شما قصد دارید در آمریکا، چین و یا آلمان به تحصیل بپردازید؛ آماده سازی این مدارک ضروری است. ما راجع به عکس و کپی شناسنامه صحبت نمی کنیم. علت درخواست این مدارک کاملا واضح است و به هدف تشخیص هویت داوطلب است. علاوه بر آن ها، مدارک ضروری دیگری وجود دارد که تعیین می کند شما شایستگی لازم برای اخذ پذیرش در مقطع مورد نظرتان را دارید یا نه. در ادامه به معرفی یک سری از مدارک اصلی پرداخته ایم که دانشگاه های بین المللی از دانشجویان درخواست می کنند.

6 مدرک مهم برای تحصیل در خارج از کشور

کپی مدارک تحصیلی قبلی شما:

در دوره های کارشناسی ارشد در دانشگاه های خارجی از دانشجویان درخواست می شود که ترجمه های تایید شده مدارک تحصیلی خود را ارائه کنند. در حالی که در بسیاری از دوره های کارشناسی ارشد تنها مدرک کارشناسی از دانشجویان درخواست می شود؛ در برخی از دوره ها مدارک مربوط به دبیرستان نیز خواسته می شود.علت دریافت این مدارک تایید این مسئله است که شما مقاطع تحصیلی مورد نیاز برای تحصیل در رشته ی تحصیل انتخابی تان را گذرانده اید. این مدرک معمولا شامل اطلاعاتی درباره ی موسسه ی آموزشی که در آن بوده اید، میانگین نمره ها و نمره های نهایی دانشجو است. لازم به ذکر است که در کنار اعتبار دانشگاهی که از آن فارغ التحصیل شده اید، نمره های شما نیز برای هیئت پذیرش دانشگاه مقصد اهمیت زیادی دارد.

ریز نمرات تحصیلی:

یکی از ۶ مدرک مهم برای تحصیل در خارج از کشور ریز نمرات است که در ریز نمرات تحصیلی جزئیات کاملی درباره ی دوره ها و دروس گذرانده شده توسط دانشجو وجود دارد. همچنین نمرات اخذ شده در هر یک از این دروس نیز مشخص شده است. این مدرک باید به شکل کپی رسمی باشد. ریز نمرات و رونوشت تحصیلی از اهمیت زیادی برخوردار است زیرا دروسی که شما گذرانده اید به دانشگاه ها کمک می کند تا تصمیم بگیرند که آیا شما مهارت لازم برای گذراندن دوره ی مورد نظرتان را دارید یا خیر. علاوه بر این، نقاط قوت و ضعف شما در دروس مختلف نیز مشخص می شود. بنابراین بهتر است که دانشجو در دروس مربوط به مقطع کارشناسی ارشد انتخابی اش نمرات خوبی اخذ کرده باشد.

6 مدرک مهم برای تحصیل در خارج از کشور

اثبات مهارت زبان:

همانطور که می دانید یکی از ۶ مدرک مهم برای تحصیل در خارج از کشور امهارت زبان است، دانشجویان در هنگام تحصیل در خارج از کشور به یک زبان دیگر به تحصیل می پردازند. ممکن است که این زبان انگلیسی یا دیگر زبان ها (آلمانی، فرانسوی و …) باشد. به همین دلیل اثبات تسلط شما به زبان مورد نظر برای دانشگاه انتخابی تان اهمیت بسیاری دارد.

برای بسیاری از دانشگاه هایی که دوره های خود را به زبان انگلیسی ارائه می کنند ارائه ی یک گواهینامه زبان رسمی مانند تافل و یا آیلتس کافی است. توجه کنید که دانشگاه های مختلف نمره های متفاوتی را از دانشجویان انتظار دارند. بدیهی است که هر چه این نمره بالاتر باشد اطمینان آن ها از سطح مهارت های شما بیشتر خواهد بود.

البته در برخی موارد، اگر دانشجو مقطع لیسانس خود را به زبان انگلیسی گذرانده باشد، در مقطع ارشد نیازی به ارائه ی مدرک زبان نیست.

توصیه نامه:

در توصیه نامه ها دیگران به جای شما سخن می گویند. به طور معمول، در این نامه ها درباره ی توانایی ها و شایستگی های دانشجو بحث می شود. در نهایت به این مطلب اشاره می شود که دانشجو قادر است مقطع تحصیلی انتخابی اش را با موفقیت به پایان برساند.

در توصیه نامه هایی که توسط اساتید دانشگاه ارائه می شوند بر مهارت ها و موفقیت های علمی دانشجو تاکید می شود. در صورتی که توصیه نامه توسط کافرما نوشته می شود؛ لازم است که در آن به مهارت هایی اشاره شود که به رشته ی تحصیلی انتخابی شما مربوط هستند.

6 مدرک مهم برای تحصیل در خارج از کشور

شرح پروژه یا نمونه کارها:

شرح پروژه یا نمونه کارها تنها برای دوره های تحصیلی بسیار تخصصی مانند دوره های تحقیقی و یا علمی کارشناسی ارشد درخواست می شوند.

همچنین در دوره های کارشناسی ارشد مرتبط با موضوعات هنری، طراحی و معماری، نمونه کار مورد نیاز است. توجه کنید که این نمونه کارها بیانگر تجربیات، مهارت ها و البته سطح استعداد شما در زمینه ی تحصیلی تان است. آن ها همچنین به مشتریان و نوع پروژه هایی که دانشجو انجام داده است نیز توجه می کنند.

شرح پروژه باید شامل موارد زیر باشد:

  • در مورد چه چیزی تحقیق می کنید و چرا؟
  • چگونه می خواهید تحقیق خود را انجام دهید؟
  • چه یافته هایی را انتظار دارید و تحقیقات شما به چه طریق مفید واقع می شود؟

رزومه:

رزومه (Crurriculum Vitae یا CV) در حقیقت کارت ویزیت دانشجو است. هیئت پذیرش دانشگاه ها به جزئیات دقیق تمام تجربیات کاری و تحصیلی شما علاقه ای ندارند. در رزومه خود به این تجربیات به طور خلاصه اشاره کنید. آن ها می خواهند ببیند که چگونه تجربیات شما با دوره تحصیلی که انتخاب کرده اید مطابقت دارد. رزومه همچنین منعکس کننده ی علایق دانشجو است. سعی کنید در رزومه ی خود روی مقالات دانشگاهی منتشر شده و تجربیات شغلی مرتبط تمرکز کنید. به طور مثال برای دانشجویانی که متقاضی تحصیل در رشته ی روانشناسی هستند گذارندن یک دوره ی کارآموزی در بیمارستان بسیار خوب است چرا که تاثیر خوبی بر روی کمیسیون پذیرش می گذارد.

 

مطالبی که ممکن است مرود نظر شما باشد: آزمون Academic PTE چیست؟ | آزمون ماک آیلتس IELTS چیست؟ | آزمون تافل TPO چیست؟ | WES چیست؟ | همه چیز در مورد آزمون SAT | استادی پلن چیست؟ | تدریس انگلیسی در هلند 

 

برای دریافت خدمات مشاوره تحصیلی به صفحه ی  رزرو وقت مشاوره مراجعه کنید.

۱
۲
۳
۴
۵
میانگین امتیازات ۵ از ۵
از مجموع ۱ رای

۱ دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *